SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Memur Ayakta

A- A+ PAYLAŞ

Hükümet ile yetkili kamu sendikaları konfederasyonları arasında 15 Ağustos’ta yapılacak olan 7. Toplu Görüşme öncesi Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonları (KESK)'na bağlı sendika yöneticileri bir basın açıklaması yaptı.

PTT binası önünde gerçekleştirilen ve KESK’e bağlı sendika yöneticileri ile üyelerinin katıldığı basın açıklamasını KESK dönem sözcüsü ve Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Malatya şubesi yönetim kurulu üyesi Selahattin Özbey okudu.

Basın açıklamasında özetle “ Türkiye’deki 2 milyonu aşkın kamu emekçisi mali, sosyal, siyasal haklarımızın korunması ve çalışma koşullarımızın iyileştirilmesinin yegane yolunun toplu sözleşme ve grev hakkımızın kullanılır hale getirilmesi olduğunun farkına varılmıştır. Buradan hükümet yetkililerine bir kez daha seslenmek istiyoruz. Gelin artık “toplu görüşme” oyalamacasına bir son verelim. Kamu emekçilerinin insanca yaşayabileceği bir ücret düzeyini ve demokratik bir çalışma yaşamını hedefleyen taleplerimizle Toplu Sözleşme masasına oturmaya hazırız.

2008 yılı için yapılan yüzde 2+2 lik maaş zamları ve enflasyon farkı ödemesi, milyonlarca kamu emekçisini mağdur etmiştir. Akaryakıt, ısınma, ulaşım, elektrik ve gıda fiyatlarındaki yüksek fiyat artışı karşısında kamu emekçilerine verilen zamların esamesi bile okunmamaktadır.
Hükümetin toplu sözleşme çağrılarımıza kulak vermemesi halinde eylemlerimiz çeşitli biçimlerde toplu görüşme süresince ve daha sonra da devam edecektir. Kamu emekçilerini zaptı-rapt altına almayı hedefleyen 4688 sayılı yasanın tamamen çekilip, ortak örgütlenme yasası çıkartılıncaya, toplu sözleşme ve grev haklarımız kullanılır."

Öte yandan Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar, "Yıllardan beri uygulanan politikalar, kamu çalışanlarının ücretlerini eritmiştir" dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen Acar, "Kamu çalışanları adına 2008 yılı toplu görüşmelere başlanmıştır. Bem-Bir-Sen olarak gerek kamu çalışanlarının genel sorunları, gerekse temsil ettiğimiz yerel yönetim çalışanlarının hizmet kolundan kaynaklanan sorunları noktasında sendika olarak tespitlerimizi, çözüm önerilerimizi ve kanun tekliflerimizi zaman zaman kamuoyu ile paylaştık. 2008 yılı toplu görüşme taleplerimizi deklare edeceğiz. Yılardan beri uygulanan yanlış ekonomi politikaları ile kamu çalışanlarının ücretleri her geçen gün erimiş, son yıllarda uygulanan iyileştirme politikaları ise bu erimeyi gidermeye yetmemiştir" diye konuştu.

Acar, 2008 yılı toplu görüşmelerinde kamu çalışanları için tespit edilecek ücretlerin yaşam standartları göz önüne alınarak yapılamasını ifade ederek, "TÜİK ve Ar-Ge Merkezi çalışmaları 4 kişilik bir ailenin asgari geçim standardını ortaya koymaktadır. Hükümet yetkilileri bir süre önce, bizim yıllardır savunduğumuz ve sürekli talep ettiğimiz ‘eşit işe eşit ücret’ uygulamasına ilişkin bir takvim açıklamıştır. Biz bunun takipçisi olacağımızı bildiririz. Kamu çalışanlarına fiili hizmet zammı verilmesi, yerel yönetim çalışanlarının aylıklarını zamanında alması yönünde tedbirler alınması gibi taleplerimiz de 2008 yılı toplu görüşme masasına getireceğimiz talepler arasında yer almaktadır" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız