SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Memur İçin Kayıp Yıl'

A- A+ PAYLAŞ

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Türkiye'nin sorunlarından biri yüzde 13'e çıkmış işsizlik sorunu, diğeri ise yanlış iş edinenlerin bu ülkenin malını ve canını sömürme sorunudur" diyerek, ekonomik kriz nedeniyle 2010 yılını memurlar açısından kayıp yıl olarak görmemiz mümkündür" ifadelerini kullandı.

Memur Sen Malatya Şubesi'nde, Memur Sen Malatya İl Temsilcisi Şahin Kayaduman, Belediye Memurları ve Özel İdare çalışanları Sendikası Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar'la birlikte basın açıklaması yapan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Ekonomik kriz nedeniyle 2010 yılını memurlar açısından kayıp yıl olarak görmemiz mümkündür. Enflasyonu bile karşılayamayan 2,5 artı 2.5'luk zam yetersizdir" ifadelerini kullandı.

"Toplu sözleşme hakkının yeni bir anayasa hakkı ile mümkün olmasını önemsiyoruz. Çünkü, bir taraftan ekmeğimizin büyütülmesini isterken, diğer yandan darbe heveslilerinin, terör heveslilerinin topyekün millet iradesini tokatlayarak yeniden Türkiye'yi kaosa sokmasını, enflasyonun tavan yapmasını ve faizlerin artmasını istemiyoruz" diyen Gündoğdu, daha sonra özetle şöyle konuştu:

"Anayasa'nın değişmesini istiyoruz. Darbecileri koruyan ve millet iradesinin saygınlığını garanti altına almayan mevzuat krizi de var. Bu anayasa değiştirilmedikçe, demokratik açılımın da bir maddeye takılma endişesini taşıyoruz."

Türkiye'nin iki önemli sorunu olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, "Biri, yüzde 13'e çıkmış işsizlik sorunu, diğeri ise yanlış iş edinenlerin bu ülkenin malını ve canını sömürme sorunu. Terörü iş edinenlerden arındırılmalıdır. Çözümün tarafı meclis ve millet olma kaydıyla, terörist başı muhatap alınmadan, şehit ailelerini üzmeden, bir daha şehit vermemeyi de ilke edinerek, kardeşlik hukukunu tesis eden demokratik açılımını sancısız bir şekilde tamamına erdirmek lazım. Kozmik odalar gibi, ıslak imzalar gibi ne
idüğü belirsizliklerden kurtulup, demokratik laik ve sosyal hukuk devleti yeniden tesis etmemiz lazımdır" diyerek açıklamasını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız