SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Memur İş Bıraktı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:47:30
Memur İş Bıraktı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da iş bırakma eylemine katılan memurlar, davul-zurna eşliğinde halay çekti. 

Kamu-Sen Malatya İl Temsilciliği tarafından, Maliye binası girişinde iş bırakma eylemi gerçekleştirildi. Türk Büro-Sen Malatya Şubesi tarafından organize edilen eyleme katılan memurlar, davul-zurna eşliğinde halay çekti.

Eylemde konuşan Türk Büro-Sen Malatya Şube Başkanı Emin Göktaş, “Bu iş bırakma bir uyarıdır. Taleplerimizin karşılanmaması halinde bugünkü eylemin genel grevin ayak sesleri olduğunu siyasi iradeye hatırlatmak isteriz. Yakın geçmişte uygulamaya konulan 666 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile kamu çalışanları arasında kabul edilemez ücret farklılıkları oluşturdular. Bazı kazanılmış haklarımızı da gasp ettiler. İş yoğunluğu ve personel eksikliği nedeniyle özellikle Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü personelinin fiilen mesai yapmalarına rağmen 666 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile fazla mesai ücretleri ellerinden alınmıştır. Kamu çalışanları 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle her ay 200 ile 700 TL arasında gelir kaybına uğratılmıştır” dedi.

Eylem, olaysız olarak sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız