SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Memur Mantığı ile Çalışmayacağız"

A- A+ PAYLAŞ
2012 yılının İlk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Özel İdare Toplantı Salonu’nda Vali Ulvi Saran başkanlığında yapıldı.
 
Toplantıda, Malatya Belediyesi, DSİ 9. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdare Genel Sekreterliği, İller Bankası, Maden Tetkik Arama Müdürlüğü ile bazı daire müdürlüklerinin 2011 yılı sonu itibariyle yatırımlarının değerlendirildiği sunumlar yapıldı.
 
Yatırım projelerinin genel değerlendirmesine göre 2011 yılında kamudaki projelerin 734’ü ulaştırmada, 625’i diğer kamu hizmetlerinde, 120’si eğitimde, 86’sı tarımda, 11’i sağlıkta, 7’si madencilikte, 6’sı imalatta ve 2’si de enerji sektöründe yer aldı.
 
Bu projelerin yatırım tutarının 2 milyar 679 milyon 380 bin TL olduğu belirtilirken, 2011 sonu itibariyle 388 milyon 99 bin TL harcama yapılarak, yüzde 81 oranında nakdi gerçekleşme sağlandığı kaydedildi.
 
Yatırımcı kuruluşlar bazında yapılan değerlendirmeye göre, ödeneklerde aslan payını yüzde 35 ile Karayolları alırken, en düşük payı ise yüzde 4 ile sağlık hizmetleri aldı.
 
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında 2011 yılına ilişkin ayrıntılı değerlendirmeler, İl Özel İdaresi, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ve DSİ 9. Bölge Müdürlüğü’nden geldi.
 
616 YAPI SAHİBİ İLE ANLAŞILDI
 
Toplantıda kurul üyelerine Malatya Belediyesi’nin yatırımlarına ilişkin bilgi veren Başkan Yardımcısı Selim Pilten, TOKİ ile Malatya Belediyesi’nin işbirliği ile hayata geçirilecek olan  Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları kapsamında 616 konut sahibi ile anlaşmaya varılıp bu konutların yıkıldığını, konut sahiplerine de aylık 250 TL kira yardımında bulunulduğunu söyledi. Pilten, 2012 yılında da projeye ilişkin çalışmaların devam edeceğini bildirdi. Malatya Belediyesi’nin kanalizasyon ve yağmur drenaj çalışmasına ilişkin bilgilerde aktaran Selim Pilten, 2011 yılında 17 km yağmur suyu drenaj hattı yapıldığını söyledi. Pilten’in açıklamalarına göre belediyenin 2012 yatırım projeleri şöyle:
 
"Yeni kültür merkezi, Yeni nikah salonu, Bakırcılar Çarşısı yeni düzenleme, 274 dönümlük Karakavak Kültür Parkı, Kernek Meydanı düzenlemesi, Mişmişpark Fuar alanı yeni düzenleme, çevreyolu yan yollar çalışması, Fahri Kayahan kavşak düzenlemesi, Dede Korkut Kavşak düzenlemesi, Kültür ve Spor Parkı, Yeni çok amaçlı sosyal tesisler, yeni muhtar evleri, Yeni sabit semt pazarları"
 
680 PROJE İÇİN 15 MİLYON 922 BİN TL ÖDENEK
 
İl Özel İdaresi’nin 2011 yılı yatırımlarına ilişkin sunum yapan Genel Sekreter İrfan Kaya, Özel İdare’nin sorumluluğunda yer alan toplam 6 bin 300 km uzunluğundaki köy yollarında 1987 km asfalt, 2586 km stabilize, 1608 km tesviye ve 119 km de ham yol bulunduğunu belirtti. Kaya, toplam 1099 projenin yatırım tutarının da 194 milyon 923 bin TL olduğunu söyleyerek, 1099 projeden 604’nün tamamlandığını, 135 projenin ise devam ettiğini söyledi. Kaya, 6 projenin ihale aşamasında olduğunu, 354 projeye ise başlanmadığını bildirdi.
 
‘DEVLET MEMURU MANTIĞI İLE ÇALIŞMAYACAĞIZ’
 
Öte yandan Özel İdare’nin sunumun ardından konuşan Vali Ulvi Saran, İl Özel İdaresi’nin işlerinin parça parça ve çok olduğunu bu nedenle de hızlı yürümediğini belirterek ‘Geçen sene bir de görev boşluğu oluştu.  Bu nedenle bazı hizmetler aksadı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri görevine başladı. 2012 yılında geçen yıldan aksayan bazı konuları tamamlayacağız. Hizmetler konusunda çok ileri gideceğiz. Bu konuda arkadaşlarımızla bir bütün halinde fedakarca bir çalışma yürüteceğiz. Mesai mefhumu gözetmeden hareket edeceğiz. Devlet memuru mantığı ile hareket edersek, yürümez. Mesai bitti, hadi kağıdı kalemi bırak, kravatını çıkar, yola koyul. Bu mantık yanlış. İş bitmeden ayrılmaması lazım. Mesai kavramı ile arazide çalışmak sonuç getirmiyor. Aksamaları ortadan kaldıracağız, gecikmelere müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda daha titiz davranacağız" şeklinde konuştu.
 
‘KULUNCAK SOFULARDA ÖNEMLİ DEMİR REZERVİ TESPİT ETTİK’
 
Toplantıda MTA’nın yatırımlarına ilişkin bilgi veren Bölge Müdürü Yunus Ay, Kuluncak İlçesi’ne bağlı Sofular Beldesi’nde  4 bin metrede yaptıkları sondaj çalışması sonucunda çok önemli demir rezervi tespit ettiklerini söyledi.
 
Hekimhan Hasançelebi’de dünyanın sayılı demir rezervlerinin bulunduğunu hatırlatan Yunus Ay, Pelet Tesislerinin hizmete girmesi durumunda 2 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını kaydetti. Yunus Ay ayrıca, Sofular Beldesi’nde 20 bin metrede yapacakları sondaj çalışmasıyla değerli maden rezervi araştırmalarını sürdüreceklerini kaydetti. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız