SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Memur Ne Zaman Zamlı Maaş Alacak?

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:26:27
Memur Ne Zaman Zamlı Maaş Alacak?
A- A+ PAYLAŞ
 
Faruk Çelik, sendikalardan "Afaki değil gerçekçi talepler bekliyoruz" dedi.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Bakan Çelik, 1 Ocak’tan itibaren ödenmesi gereken zamlı maaşın ne zaman verileceğine ilişkin soruya "Memurlarla yapılacak toplu görüşmenin 29 Mayıs’ta sona erecek. Maliye Bakanlığı’nın konusu ama 1 Haziran’da maaş ödenebilir. 15 Haziran’da da olabilir. 5 aylık farklar da verilecek. Biz de bir an önce ödenmesini isteriz” şeklinde konuştu.
 
657 Tarih Olacak
 
Bakan Çelik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nu tarihe gömecek bir çalışma içinde olduklarını ifade etti. Çelik, “Zor ve ciddi bir iş. Bu konuda tüm taraflarla görüşmelerimiz sürüyor. ‘Devlet memuru oldum, o halde iş bitti’ yaklaşımı doğru değil. Bulunduğunuz koltukta ne yaptınız? Bunu ölçen bir şey yok” değerlendirmesi yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız