SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Memur Sen Divanı Toplandı

A- A+ PAYLAŞ

Memur Sen Malatya İl Divan Toplantısı yapıldı.

Öğretmenevi Salonu'nda düzenlenen Memur Sen Malatya İl Divan Toplantısında divan başkanlığını, Diyanet Sen Malatya İl Temsilcisi Refik Fidan yaptı.

Memur Sen Malatya İl Divan Toplantısında konuşan Memur Sen Malatya İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, sadece ücret değil, hizmet sendikacalığı da yaptıklarını belirtip, "Ücret olayı tabi ki işin temelidir ama, biz olayın hizmet, akademik, sosyal sendikacılık boyutuna da bakıyoruz. Bu nedenle sürekli kendimizi yenilediğimizi düşünüyoruz. Şu anda kendilerini yenileyemeyen, 1960, 70 ve 80'lerde kalmış olan sendikalar yavaş yavaş marjinalleşiyor ve küçülüyorlar. Biz ise
büyüyoruz. Büyürken aynı zamanda sorumluğumuz artıyor. Üye sayımız arttıkça, sorumluğumuz daha da artıyor ve daha çok çalışmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Divan Başkanlığı yapan Diyanet Sen Malatya İl Temsilcisi Refik Fidan ise konuşmasında, "Güzel projeler yapmak istiyorsak, karanlığa küfür etmek yerine bir mum yakmak durumundayız. Bugün mum yakma hareketi, sivil toplum örgütleri içerisinde bulunmak ile mümkündür"ifadelerini kullandı.

Yıllar önce sendiktacılık denince, sendika ağaları, vurma, kırma olarak bakıldığını söyleyen Refik Metin, sendikacılığın geldiği aşamamalardan da söz etti.

Ülkeyi ilgilendiren meselelerde Memur Sen'in hep var olduğunu ve kendisini gösterdiğine parmak basan Metin, Memur Sen'in 500 bin olan üye sayısının 1 milyonlara çıkması için çaba gösterildiğini kaydetti.

Daha sonra, Eğitim Bir Sen Genel Mali Sekreteri Esat Tektaş, Diyanet Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Mehmet Ali Güldemir ve Tarım Orman Sen Genel Başkanı Güney Kaya konuşma yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız