SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Memur Sen Üyesine Konut!

A- A+ PAYLAŞ

Memur Sen'e bağlı Malatya'daki sendika üyelerinin konut sahibi olmaları için çalışmalar başlatıldı ve bu konuda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile anlaşma sağlandı.

HAZİNEDEN 472 DÖNÜM ARAZİ ALDILAR..
Memur Sen Konfederasyonu Malatya İl Başkanı Şahin Kayaduman (fotoğrafta ortadaki), konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Memur sendikaları olarak 11 iş kolunda çalışan üyelerimizin yararlanacağı bir çalışma başlattık. Yukarı Çöşnük Mahallesi'nde Kervansaray Lokantası'nın takriben 300 metre üst kısmında 5 kişilik komisyonun çalışmasıyla mera vasfını kaldırmak suretiyle 472 dönümlük araziyi TOKİ adına aldık ve Memur Sen'e tahsis ettik. İşlemler tamamlandı. Birkaç gün içinde dosyamız gelecek ve metrekare olarak 4 tip konut yapacağız. Memur Sen'e bağlı tüm üyelerimizin ihtiyaçlarını karşılayacağız" dedi.

PROMOSYON PARASI MEMURA..
Öte yandan Eğitim Bir Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman, "Eğitim-Bir-Sen, promosyon paralarının tamamının eğitim çalışanlarına verilmesi dışındaki hiçbir seçeneği imzalamayacaktır" dedi.

Sendika binasında sendika yöneticileriyle birlikte basın açıklaması yapan Eğitim Bir Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman, il merkezinde ilk defa yeni uygulamaya göre promosyon anlaşması yapılacağını ifade etti.

Kayaduman, "İlimizin yasal yetkili olan sendikası Eğitim-Bir-Sen'dir. Daha önceden promosyonlar personele ödenmezken sesi çıkmayan bir sendika, sanki yetkili sendika kendileriymiş gibi hariçten gazel okumaya başlamıştır. Bir yandan promosyon komisyonuna kendilerinin de katılacağını söylerken, diğer yandan da promosyonların 91 Bin Dev Öğrenci projesine aktarılacağı dedikodusunu yaymaktadırlar. Kimsenin yasaların belirttiği sınırları aşmaya, kurumları yıpratmaya hakkı yoktur. Eğitim-Bir-Sen yetkili sendika olarak eğitim çalışanlarının haklarını her zaman olduğu gibi savunacak ve kazanacaktır. Kimse havanda su döverek kendi acziyet ve başarısızlığını Eğitim-Bir-Sen'in başarılarıyla ört bas etmeye çalışmamalıdır" dedi.
"İlimizde yetkili sendika olan Eğitim-Bir-Sen, promosyon paralarının tamamının eğitim çalışanlarına verilmesi dışındaki hiçbir seçeneği imzalamayacaktır. Şayet talebimiz kabul edilmezse imza atmayacak, şerh koyacak ve yargıya götüreceğiz" diyen Kayaduman, daha sonra şunları kaydetti:

"Gürültü peşinde olanlara tavsiyemiz, eğitimcileri yanlış yönlendirmelerle sendikacılıktan soğutmamaları, gereksiz gerginlikler ve manipülasyonlar yerine proje üreterek eğitimin sorunlarının çözümüne katkı sağlamalarıdır. Çünkü demokratik toplumlarda sivil örgütler ve sendikalar, toplumsal dönüşümün, gelişimin ve ilerlemenin lokomotifidir. Sadece karanlıklar oluşturup sövmek yerine, geleceği aydınlatacak çalışmalar yapmalıdırlar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız