SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Memur- Sen'cilere Özel!

A- A+ PAYLAŞ

Memur Sen Malatya İl Temsilcisi Şahin Kayaduman, TOKİ'nin Malatya'da yapacağı Memur Sen konutlarına başvuruların Nisan ayında başlayacağını açıkladı.

Kayaduman, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Memur Sen'in TOKİ ile birlikte yürüttüğü konut projesinin tamamen yasal olduğunu belirterek, diğer kuruluşların da bu gibi projelerini TOKİ ile yapabileceklerini kaydetti.

Kayaduman, şunları söyledi:

"Memur-Sen Konfederasyonu, ülkemize hizmet sendikacılığı anlayışını getiren, bir yandan çalışanların haklarını elde etme mücadelesi verirken, diğer yandan da bu hakların elde edilmesine katkı sağlayan sendikalardan oluşmaktadır.

Anayasamızda da ifade edildiği gibi en temel insan haklarından biri de konut edinme hakkıdır. Ülkemiz şartlarında, memur maaşıyla bu hakkın elde edilmesi, ev sahibi olunması neredeyse imkansızdır.30 yıl çalışan bir memur, emekli olduğunda alacağı ikramiye ile değil bir ev almak, bir odasını bile alamıyor.

Memur-Sen Türkiye genelinde üyelerini konut sahibi yapmak için girişimlerde bulunmuş, bir çok ilde inşaatlar tamamlanıp ikamet edilmeye başlanmış, bazı illerde inşaatlar devam etmektedir. Malatya Memur-Sen İl Temsilciliği olarak iki yıldan beri bu konuda ciddi çalışmalar yürüttük, yürütmekteyiz. Mimar, inşaat mühendisi ve eğitimci arkadaşlarımızdan oluşan beş kişilik bir komisyon oluşturduk. Komisyonumuz gece gündüz demeden konut edindirme çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Komisyonumuz çeşitli araştırmalardan sonra, şehrimizin en cazip yerlerinden biri olan Çöşnük mahallesinde, önceden mera olan 472 dönüm arsayı belirledi. Bilindiği gibi mera vasfı olan bir arazinin tapu tahsis işlemleri, hukuken çok zor ve meşakkatli bir iştir. Bunun yanına bir de çeşitli engellemeler eklenince oldukça zor bir süreçten geçilmiş; nihayet 16 Haziran 2008’de TOKİ’ye tapu ettirilmiş ve Memur-Sen İl Temsilciliği’ne tahsis edilmiştir. Ancak TOKİ ekonomik zorlukları nedeniyle, işlemlerimize henüz bir ay önce başlamıştır. Bazılarının zannettiği gibi peşkeş çekilen bir şey yoktur. Bu arazi hazineden TOKİ’ye (yani bir devlet kurumundan başka bir devlet kurumuna) aktarılmıştır. Bu, TOKİ’nin rutin bir kamulaştırma yöntemidir. Türkiye’nin her yerinde yapılan yasal bir uygulamadır. Bu yol her tüzel kişiliğe sahip kuruma açıktır. Ancak yoğun bir çalışma temposunu göze alanlar bu yola başvurabilirler.

Memur-Sen’in buradaki rolü, Üyelerini ev sahibi yapmak amacıyla TOKİ’ye Konut Edindirme Projesini sunması, TOKİ’yi böyle bir çalışma için harekete geçirmesi, çalışmaları takip etmesi, arsanın mera vasfının kaldırılarak TOKİ’ye devri konusunda yoğun çaba göstermesidir. Proje Memur-Sen’in olduğundan sadece Memur-Sen üyelerini kapsaması en tabii sonuçtur. Memur-Sen’in her çalışması ve başarısını kıskanarak, sabote etmeye çalışanlar bu süreçte de her aşamada karşımıza çıkmıştır. Ancak Memur-Sen İl Temsilciliği olarak üyelerimizin en temel ihtiyaçlarından olan konut edindirme çalışmaları aralıksız sürdürülmüş ve sonuçlandırılmıştır..

Memur-Sen İl Temsilciliği olarak, geçen yıl üyelerimizden bilgi toplamak amacıyla yaptığımız anket sonuçlarına göre, yaklaşık 900 kişi konut talebinde bulunmuştur. Bu bilgilere istinaden ilk etapta 882 konut yapılacaktır. Arsamız yeterli olduğundan, talep fazlalığı durumunda taleplerin ikinci etapta karşılanması mümkündür. Konut edindirme projemize, MEMUR-SEN ÜYESİ OLMAYANLAR KESİNLİKLE BAŞVURU YAPAMAYACAKTIR.. Temennimiz tüm memurların konut sahibi olmalarıdır. Bu doğrultuda diğer sendikaların da üyelerine böyle bir hizmeti sunmalarını arzu ederiz. Diğer sendikaların bu tür bir hizmet çalışması olursa, deneyimlerimizi bu arkadaşlarımızla paylaşmaya, onlara çalışmalarında yardımcı olmaya hazırız.

Sonuç olarak, Memur-Sen’e bağlı sendikalarımızın 8 bine yakın üyesi arasından başvurular alınacaktır. Dört ayrı proje seçeneği sunulacaktır. Tercih edilecek projeye göre gerekli resmi evraklar hazırlanarak müracaatlar Nisan ayı içerisinde alınacaktır. Ziraat Bankası’nda TOKİ tarafından hesap açılacak, teminatlar bu hesaba yatırılacaktır. Bu konuda önümüzdeki hafta TOKİ’den gelecek evrak sonucunda, üyelerimize SMS ve WEB sitemiz yolu ile gerekli duyurular yapılacak, her aşamada ayrıntılı bilgi verilecektir.

Bu çalışmamızda her türlü engeli aşmamız konusunda, başta Öznur Çalık olmak üzere tüm Milletvekillerimize ve yardımcı olan herkese teşekkür ediyor, konutların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız