SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Memur-Sen'in Zaferi.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:19:15
A- A+ PAYLAŞ
 
Memur Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, “Memur-Sen olarak ilk toplu sözleşmenin kamu görevlilerine motivasyon ve teşvik paketi niteliliğinde olmasını istiyor ve bekliyoruz” dedi. 
 
Sendika binasında, sendika yöneticileriyle birlikte basın açıklaması yapan Memur Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, “Toplu sözleşme hakkı, Memur-Sen'in zaferidir. 12 Eylül referandumu öncesi toplu sözleşmeyi anayasa değişikliği paketine koyduran, referanduma destek veren tek konfederasyon Memur-Sen'dir. Hizmet kolu toplu sözleşmesinin yasadan çıkarılmasını engelleyen yine Memur-Sen'dir. Toplu sözleşme yasasının çıkması için bu kadar mücadele eden Memur-Sen, toplu sözleşme sürecinden de başarıyla çıkacaktır.
 
Taleplerimizi açıklamadan önce, bazı hususlara dikkat çekmek istiyorum; Hükümet, 2003, 2006, 2009 ve 2012 yıllarında sermayeye yönelik dört teşvik paketi yürürlüğe koymuştur. Türkiye ekonomisi bugün, dünyanın en çok büyüyen ikinci ekonomisidir. Bu şartlarda, Memur-Sen olarak ilk toplu sözleşmenin kamu görevlilerine motivasyon ve teşvik paketi niteliliğinde olmasını istiyor ve bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“Eşit işe eşit ücret vermek iddiasıyla çıkartılan 666 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname, eşitliği sağlamak yerine, yeni eşitsizlikler oluşturmuştur. Üst kadrolar ile alt kadrolarda bulunanların maaşları arasındaki makas yeniden açılmıştır. Söz konusu kararnameyle öğretmen, öğretim elemanı, din görevlisi ve KİT çalışanının ek ödemelerinde hiçbir artış yapmayıp, genel müdür ve müsteşara bir seferde 772 TL vermeyi eşit işe eşit ücret saymışlardır. Kapalı kapılar arkasında bir günde bu kararnameyi hazırlayanlar, toplu sözleşme kanununu ancak 18 ayda yasalaştırabilmişlerdir” Yıldırım, daha sonra özetle şunları belirtti:
 
“Bürokratlarına bir seferde asgari ücretten daha fazla zam veren hükümet, kamu görevlilerinin çoğunluğu için talep edeceğimiz artışları yok sayma ve kabul etmeme lüksüne sahip değildir. Emekli milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı karşısında bizim taleplerimizin ne kadar makul olduğu görülecektir. Toplu sözleşme taleplerimizi, içinde bulunduğumuz gerçekler yanında toplu sözleşmenin iki yıllık olmasını dikkate alarak belirledik.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız