SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Memur Yenik Düştü"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:20:39
A- A+ PAYLAŞ

Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Bayram Öztürk, memur maaşlarında 2015 yılı için yüzde 3+3 artışın öngörüldüğünü belirterek “Memurlar enflasyona yenik düştü” dedi. 

Türk Büro-Sen Malatya Şubesi tarafından düzenlenen istişare toplantısına Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcıları Bayram Öztürk ve Cafer Seçer da katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Bayram Öztürk, son iki yıldır yetkili sendika ile Hükümetin arasında belirlenen memur maaş zamlarının enflasyon oranının çok altında gerçekleştiğini ifade ederek, “Sendikalar kanunu için mücadele etmeyenler, hiç alın teri dökmeyenler bugün kamu çalışanlarını toplu sözleşme masalarında temsil etmektedir. Türkiye’de 12 yıldır iktidarda olan hükümet bütün toplumu dizayn etmeye kalktı. Sivil toplumu, basını susturup kendi kafasına göre dizayn etti. Hâkimler ve savcıları kendilerine göre atadılar. Sadece Türkiye Kamu-Sen mücadele ediyor. 2010 yılında Memur-Sen toplu sözleşmeler için yetkili kılındı. Sonuç 3+3’e imza attılar hezimetle sonuçlandı. 2014 için 123 TL’lik artışa imza attılar. Memurlar enflasyona yenik düştü. Enflasyon ise 8.2 gerçekleşti. Türkiye Kamu-Sen memura ek zam için sürekli çalışıyor” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Türk Büro-Sen Malatya Şube Başkanı Hacı Sönmez ise 4 Nisan’da Ankara’da düzenlenecek eylemde maaş zamlarını protesto edeceklerini belirterek, “Türk Büro-Sen insanı mukaddes emeği kutsal olarak görmektedir. İlk günden bu yana ilkelerden sapmadan hak mücadelesi veriyoruz. Sendikamızın amacı üyelerimiz arasında kaynaşmayı sağlamak, kamu görevlilerinin haklarını savunmak, çalışma ve toplumsal barışın sağlamak için demokratik hukuk devleti ilkelerine bağlı kalarak faaliyet göstermektir. Söz sahibi olmak için güçlü olmak lazım, daha çok üyeye sahip olmak lazımdır” dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen’in her yıl ‘bizim ilkemiz önce ülkemiz’ düsturuyla büyüdüğünü dile getiren Sönmez, Hükümetle görüşmelere katılan yetkili sendika olan Memur-Sen’i eleştirerek, “Malum sendikanın 2014 yılının tamamı için 123 TL, 2015 yılı için yüzde 3+3 zamma evet dedi. Memuru satan asalak sendikalara inat Türkiye Kamu-Sen memurların haklarını savunmaktadır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız