SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Memur Zammında Uzlaşma...

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:30:52
Memur Zammında Uzlaşma...
A- A+ PAYLAŞ

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile memur sendikaları arasındaki görüşmede anlaşma sağlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile memur sendikaları arasındaki görüşmede anlaşma sağlandı.Memur zammı konusunda taraflar uzlaştı. Hükümetin dün sunduğu yüzde 3+3 zam teklifi üzerinden uzlaşmaya varıldı.

Yaklaşık 2.6 milyon memurla 1 milyon 900 bin memur emeklisini ilgilendiren sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlandı. Hükümetin memura sunduğu yüzde 3+3 zam teklifinde anlaşıldı. Hükümet dün, kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarının hesaplanmasında kullanılan aylık katsayı, taban aylık katsayısı ve yan ödeme katsayısı ile sözleşme ücretlerinin 2014 Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 3+3, 2015 Ocak ve Temmuz aylarında da yüzde 3+3 oranında artırılmasını önermişti.

2014-2015 YILI MEMUR ZAMMI

Bakan Faruk Çelik'in bayram öncesi zam oranlarını açıkladı. İşte o açıklama;

2014-2015 toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanmıştır. Alınan karar şöyle:

Ocak 2014'ten itibaren geçerli olmak üzere taban ayrılığına 175 TL zam yapılacak.

2015 yılında ise birinci 6 ayda yüzde 3, ikinci 6 ayda yüzde 3 zam uygulanacak.

Öğretmenlerimize 2014 yılında 150 TL eğitim öğretim tazminatı ödenecek.

4C'lilere aile yardımı ve çocuk yardımının yanı sıra 2014 Ocak ayından itibaren iyileştirme ücreti ve seyyanen yardım olmak üzere 350 TL'lik bir iyileştirme gerçekleştirilecek.

Hizmet kollarıyla ilgili olarak da hakem heyetinin verdiği kazanımları korumuş ve yeni bazı artışlar gerçekleştirdik.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız