SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Memura Kesenin Ağzı Açıldı

A- A+ PAYLAŞ

Maliye Bakanı Şimşek, sendikalı memura 3 ayda bir toplu görüşme primi ödeneceğini açıklandı.

Sosyal haklarının iyileştirilmesini isteyen memurlar, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kapısını çaldı. Bakan Şimşek, Anayasa Mahkemesi'nce iptal edilen sendikalı memurun 10 liralık toplu görüşme primini yeniden vereceklerini açıkladı.

Böylece, 1 milyon 170 bin memura 3 ayda bir 30 lira toplu görüşme primi ödenecek. Memurun giyim yardımının da nakit ödeneceğini belirten Şimşek, ekledi: "Referandum gündeme geldiğinde sizden beklentimiz büyük." Mehmet Şimşek'i ziyaret eden memur temsilcileri, toplu görüşme masasında kabul edilen sosyal haklarının verilmesini istedi.

Şimşek'le 1.5 saat görüşen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, şu bilgiyi verdi: "Kamuda çalışan sözleşmelilerin kadroya alınması, MEB'de kariyer basamakları ve başöğretmen sınavının yeniden yapılanması, Diyanet'te sözleşmeli Kuran kursu öğretmenleri, imamlara kadro, şeflere ek ödenek verilmesi gibi taleplerimizi ilettik. Sayın Bakan, demokratikleşme, Anayasa paketinin referandumda gündeme gelmesi durumunda bizden beklentilerinin büyük olduğunu ifade etti. Biz de desteğimizi dile getirdik."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız