SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Memura Müjde...!

A- A+ PAYLAŞ
 
Maliye'den ev sahiplerine yakın markaj... Bakanlık, elektronik sistem üzerinden kira beyanı yapmayan ev sahiplerini tespit edecek. Bakan Mehmet Şimşek, kira gelirlerini izlemek için yeni bir projeyi hayata geçireceklerini belirtti ve memura da maaş müjdesi verdi: Eşit işe eşit ücret uygulamasıyla 405 bin kamu personelinin maaşı artacak.
 
2012 yılı merkezi yönetim bütçe tasarısı, cumartesi gecesi geç saatlere süren görüşmelerle TBMM  Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Burada konuşan Maliye Bakanı Şimşek, kira geliri anlamına gelen gayrimenkul sermaye iradı izleme ve değerlendirme projesini hayata geçireceklerini belirterek, 'Oluşturacağımız sistem ile gayrimenkul sermaye iradı mükelleflerini takip edip, beyanlarının doğruluğunu denetleyeceğiz ' dedi.  Bu sistemle, özellikle banka üzerinden yatırılan kiralar ile Maliye'ye yapılan beyanların uyumluluğunun kontrol edileceği öğrenildi. Maliye artık beyannameleri önceden doldurarak, internet üzerinden mükellefin onayına sunacak. Bu şekilde 750 bin mükellefin kira geliri beyannamesi vermesi bekleniyor.
 
KENDİNİ DENETLEDİ VERGİ GELİRİ ARTTI
 
Şimşek, elektronik teftiş sistemini geliştirdiklerini de belirterek, bu sistemle vergi dairelerinin uzaktan ve tek merkezden elektronik olarak teftişini gerçekleştirdiklerini söyledi. Şimşek, e-teftiş'le 2010 sonu itibarıyla 436.3 milyon lira matrah farkı, 106,4 milyon lira vergi farkı tespit edildiğini ve Hazine lehine 917 milyon TL düzeltme yapıldığını kaydetti.
 
LEASİNGDE KDV İNDİRİMİ HAZIR
 
Bakan Şimşek, yatırım ve üretim işlemleri için yapılacak leasing işlemlerinden alınan KDV'nin yüzde 18'den 1'e düşürülmesine yönelik çalışmada sona gelindiğini belirterek, “Bir söz verdim ve yapıyorum. Çalışma hazır. Önümüzdeki hafta yurt dışındayım, dönüşte Bakanlar Kurulu'na sunacağım' diye konuştu.
 
DOLAYLI VERGİLER ADALETSİZ: Şimşek, dolaylı vergilere yönelik eleştirilere de yanıt vererek, 'Dolaylı vergiler yüksek. Prensip olarak kabul ediyorum. Bu algıyı da gerçekliği de değiştireceğiz' diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız