SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Memura Siyaset Hakkı Verilmeli'

A- A+ PAYLAŞ

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman, yeni Anayasa'da memurlara siyaset hakkı tanınması gerektiğini kaydetti.

Eğitim-Bir-Sen'in 16. kuruluş yıldönümü, Akkoza Otel'de düzenlenen bir programla kutlandı. Sendika yöneticilerinin katıldığı kahvaltıdan sonra, sendikayı tanıtıcı sinevizyon gösterisi sunuldu. Daha sonra basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman, 81 ilde 830 ilçede örgütlenip 120 bini aşan üyeye ulaştıklarını bildirdi. Malatya'da ise 3 bine yaklaşan üyesiyle en büyük sivil toplum örgütü haline gelip Malatya'da yetkili sendika olduklarını dile getirdi.

Kayaduman, önerilerini şöyle ifade etti:

"Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde eş ve öğrenim durumu özrüne dayalı yer değiştirme başvuruları için öngörülen sıralamada esneklik sağlanarak öğretmenlerin mağduriyetinin engellenmesi; ek ders konusundaki mağduriyetin giderilmesi; gelir dağılımında yeni adaletsizliklere fırsat verilmemesi; aynı işi yapana aynı maaşın verilmesi; Yeni Anayasa'da bireylere güveni esas alan bir bakış açısıyla memur ve diğer kamu görevlilerinin siyaset yapma, siyasi parti kurma veya siyasi partilere üye olma yönüyle seçme ve seçilme haklarını bütün yönleriyle kullanabilmelerine imkan sağlanması gerekmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız