SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Memura Sürpriz Zam !

A- A+ PAYLAŞ

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun belirlediği yeni asgari ücret, işçi ve memurun aylık maaşında asgari geçim indirimi yoluyla 4,73 lira ile 8,03 lira arasında artış sağlayacak.

Yapılan hesaplamalarna göre, 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek 729 liralık yeni brüt asgari ücret, asgari geçim indirimi rakamlarını da değiştirecek. Sanayi kesiminde çalışan 16 yaşından büyük işçiler için uygulanan brüt asgari ücret üzerinden hesaplanan asgari geçim indirimindeki en az tutar, yılbaşından sonra, 49,95 liradan 54,68 liraya yükselecek.

Bu şekilde bekar bir işçi ya da memurun ücretinden yeni yılda her ay 4,73 lira daha az vergi kesilecek ve söz konusu memur ve işçi ücretinde katsayı ya da yeni yıl zammı dışında, bu tutarda bir iyileşme sağlanmış olacak. Evli ve eşi çalışmayan bir işçi ya da memurun asgari geçim indirim tutarı da 59,94 liradan 65,61 liraya çıkacak. Yeni asgari ücret, bu durumdaki bir ücretliye de aylık 5,67 lira asgari geçim indirimi zammı olarak yansıyacak.

1 çocuklu işçi veya memurun asgari geçim indirimi tutarı da 67,43 lira yerine 73,81 lira olacak. Söz konusu rakam, 2 çocuklular için 74,93 liradan 82,01 liraya, 3 çocuklular için 79,92 liradan 87,48 liraya, 4 çocuklular için de 84,92 liradan 92,95 liraya yükselecek. Bu durumda 1 çocuklu ücretliler 6,38 lira, 2 çocuklular 7,08 lira, 3 çocuklular 7,56 lira, 4 çocuklular da 8,03 lira daha az gelir vergisi ödeyecek. Böylece, çocuk sayısına göre, çalışanların maaşlarına da 6,38 lira ile 8,03 lira arasında artış meydana gelecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız