SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Memura Yeni Sosyal Haklar...

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:42:18
Memura Yeni Sosyal Haklar...
A- A+ PAYLAŞ
Hükümetin zam paketinde bayram mesaisi, giyecek ve yiyecek yardımları da var...
İlk kez toplu sözleşme masasına oturup 2012 için yüzde 16 zam talebinde bulunan memura hükümetten yüzde 3 artı 3’lük zam karşılığı geldi.
 
Hükümet, gelecek yıl için de yüzde 14 zam isteyen memura yüzde 2 artı 3’lük zam teklifiyle karşılık verdi.
 
Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu “Dağ fare bile doğuramadı” dedi. Hükümet zam dışında memura 11 ayrı hizmet kolu için 16 ayrı teklif sundu.
 
Kritik gün çarşamba
 
Dün yapılan görüşmeler sırasında hükümetin teklifiyle birlikte ortam gerildi. Hükümet, görüşmelerin yüzde 3 artı 3’lük oran üzerinden yapılmasını isteyince 10 dakika ara verildi. Daha sonra Memur- Sen’in talepleri okundu. Gündoğdu zam teklifi için “yok hükmünde” derken, kamu çalışanlarının hak ettiği kazanımları elde edinceye kadar mücadelelerine kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.
 
Sendikalar, yarınki masadan makul bir teklif çıkmaması halinde meydanların ısınacağı mesajı verdiler.
 
Hükümet memurdan gelen sosyal talepler arasından 16’sını kabul ettiğini sendikalara bildirdi:
 
3 gün için 32,5 lira
 
*İmam-hatip ve müezzin-kayyımlara dini bayram günlerinde çalıştıkları her gün için bütçedeki fazla çalışma saat ücretinin 8 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti ödenecek.
 
*Buna göre, söz konusu din adamları bu yıl Ramazan Bayramı’nda 3 günün karşılığı 32,5 lira; 4 günlük Kurban Bayramı’nda da 43 lira 20 kuruş fazla çalışma ücreti alacak.
 
Kar tatilinde ek para
 
Derslerin çeşitli nedenlerle yapılamaması ya da öğretime ara verilmesi durumunda öğretmenler varsa ders ve ek ders görevlerini yapmış sayılarak parasını alacak.
 
*Akademik jüri üyelikleri için ek ders ücreti ödenecek.
 
*İlk defa öğretmen kadrolarına atananlara uygulanan ‘İLKSAN’a zorunlu üye olma’ şartı kaldırılacak.
 
SGK’cıya bedava kart 
 
*TRT’de verici istasyonu, stüdyo ve haber müdürlüklerinde çalışan personele koruyucu gıda yardımı yapılacak.
 
*Gelir İdaresi ve SGK’da denetim, tahsilat, yoklama ve icra işlerinde sürekli fiilen görev ya pan personelin tamamına toplu taşıma kartı verilecek.
 
24.00’ten sonra 4 lira
 
Kültür ve sanat alanında çalışanlara saat 24.00’ten sonra yaptırılan her bir saatlik fazla çalışma için 3 kat fazla çalışma ücreti ödenecek. Buna göre örneğin tiyatro oyuncuları saat 24.00’ten sonraki her bir saat için 4 lira 5 kuruş fazla çalışma ücreti alacak.
 
Ambulans şoförü puan alacak  
 
*İller Bankası personelinin beklediği sözleşme ücretleri ile ulaştırma sektöründeki personelin ek ödemesine ilişkin YPK kararları çıkarılacak.
 
*Fabrika, atölye, laboratuvar, yeraltı ve açık arazi şartlarında çalışan memura koruyucu giysi verilecek.
 
*Hastanelerle sosyal hizmet kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personel yemek ücreti ödemeyecek.
 
*Asli görevinin yanında sürekli ambulans şoförlüğü yapan acil tıp tekniker ve teknisyenlerine ilave performans puanı verilecek.
 
Kaynak: Erdoğan SÜZER/BUGÜN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız