SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Memura Zam Geliyor...

A- A+ PAYLAŞ
 
2.5 milyon memurun yakından takip ettiği ve bu yıl ilk kez uygulanacak toplu sözleşme sürecinde önemli bir adım atıldı.
Çalışma Bakanlığı ile memur sendikaları arasında yürütülen görüşmeler tamamlandı.
 
Takvim'in haberine göre 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikası Kanunu'nda toplu sözleşmeye yönelik önemli değişiklikler yapılacak. Değişiklik getirecek olan yasa tasarısına son şeklini ise Bakanlar Kurulu verecek.
 
SENDİKA HAKKI
 
Bu sürecin ardından Kasım ayının sonuna doğru sendikalarla hükümet, bu kez zam pazarlığı için masaya oturacak. Sözleşme, işçilerde olduğu gibi iki yıl geçerli olacak. Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in başkanlık ettiği son toplantıda memurların stajyerlik döneminde de sendikalı olması kabul edildi.
Tasarı ile sendika üyeliği yasağının kapsamı daraltılacak. 100 ve daha fazla kamu görevlisinin çalıştığı işyerlerinde yöneticiler de sendikalı olabilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız