SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Memura Zam Müjdesi...

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:42:57
Memura Zam Müjdesi...
A- A+ PAYLAŞ
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur maaş zamlarınının Nisan ayına yetişebileceği müjdesini verdi.
Bakan Şimşek, NTV’de katıldığı bir programda memur maaşlarıyla ilgili son duruma ilişkin, “Nisan hâlâ mümkün olan bir tarih” dedi. Bakan Şimşek, Maliye Bakanlığı olarak toplu sözleşmeye ilişkin tasarının ve toplu sözleşme sürecinin geçen sene, bütçe bağlanmadan tamamlanmasını arzuladıklarını kaydederek, geçen seneki enflasyon farkının Ocak ayına yansıtıldığını, geriye dönük farkların da ödeneceğini söyledi. Bakan Şimşek, “Nisana yetişir mi?” şeklindeki bir soru üzerine, “Mümkün ama bu yasal çerçeve, Meclis tarafından kabul edilecek, sonra müzakereler olacak. Bu müzakerelerin belli bir süreci olacak. Müzakereler belki bir kaç günde, belki bir ay sonra biter. Dolayısıyla bugünden gün konusunda, tarih verme konusunda birşey söylememiz doğru olmaz. Ama Nisan hâlâ mümkün olan bir tarih” ifadesini kullandı. Şimşek, zam farklarının bütçeye yansımasıyla ilgili olarak da enflasyonun çok yüksek olduğu dönemlerde devletin bu işten kâr edebildiğini ancak o dönemlerin geride kaldığını, enflasyonun düşük seyrettiğini ve yansımasının da sınırlı olacağını söyledi. Şimşek, “Faizlerin de düşük olduğu, enflasyonun düşük olduğu dikkate alınırsa bunun düşük bir olumlu etkisi olur. Fakat biz onun derdinde, peşinde değiliz. Memurumuzun bir an önce zamlı maaşını almasını temenni ediyoruz” dedi. 
 
‘İntibak yasasıyla topu taca attılar’ 
 
HÜKÜMETİN hazırladığı ve 10 milyona yakın emekliyi ilgilendiren intibak yasa tasarısının hayal kırıklığı yaratmasının kaçınılmaz olduğunu söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, “Bu tasarı, sorunu adil ve kapsamlı çözümünden uzak, vazife savmak için yapılan bir düzenlemeden öteye gitmemektedir. İntibak yasası diye önümüze getirilen kanun metinde AKP Hükümeti intibak sorununun çözümünü bekleyen emeklilerimize ancak yuzde 2 maaş arttışı getirmektedir. Bu da dağ fare doğurdu misali bir gelişmedir. Bu yasa bir intibak yasasi değil, intibaktan ziyade topu taca atan bir gelişmedir” dedi.
 
DİSK verilerine göre, Ocak 2012 dönemi açlık sınırının 1.011 TL; Türk-İş verilerine göre ise 959 TL olduğunu, emeklilerinin yüzde 80’inin maaşının bu tutarların altında kaldığını kaydeden Ayaydın, şöyle devam etti: “Yapılmak istenen düzenlemeden anlaşılıyor ki AKP Hükümeti sadece aynı şartlarla değişik zamanlarda emekli olmuş SSK emeklilerini kapsayan basit bir iç düzenleme yaparak bu meseleyi kapatmak niyetindedir. Bir başka ifade ile iktidar partisi, intibak yasası çıkarma vaadini yerine getirmiş olmak için milyonlarca emekliyi aldatmaya teşebbüs etmektedir. Oysa ki milyonlarca emekli yurttaşımız, kendilerini adaletin, sosyal devletin gerektirdiği yaşama intibak ettirecek gerçek bir düzenlemenin çıkarılmasını beklemektedir. Yapılması gereken ise tüm emeklileri kapsayacak kalıcı, köklü ve adil bir düzenlemedir. Yalnızca SSK emeklilerine yönelik değil, Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı emeklilerini kapsayan bütünlüklü bir düzenleme yapılmalıdır. Bu düzenlemede daha önceki dönemlerin baz olarak alınmasının ötesinde ülkemizin bugünkü yaşam koşulları dikkate alınarak tüm emekliler bütün olarak ele alınmalı ve emekli yurttaşlarımızın milli gelir artışından pay almasını sağlanmalıdır. Üstelik bugünkü yaşam standartları ve insanca yaşam için gerekli veriler dikkate alındığında ortalama asgari emekli maaşının ne kadar olması gerektiği de açıktır. Gerçek ve samimi bir intibak yasası bu şekilde olacaktır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız