SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Memurun Boşboğazlığı'ymış!

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:33:23
'Memurun Boşboğazlığı'ymış!
A- A+ PAYLAŞ

 Büyükşehir Belediye Meclisi, Eylül ayı çalışmalarını yaptığı ikinci oturumla tamamladı. İmar ağırlıklı 30’ün üzerinde gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı meclis toplantısına MASKİ hakkında yapılan şikayetler damga vurdu.

Toplantının sonunda söz alan CHP Hekimhan Belediye Meclisi Üyesi Nevzat Kızılaslan, MASKİ Genel Müdürlüğü’nün yaptığı sunumlarda musluk sularının içilebildiğini söylemesine rağmen Hekimhan’ın bazı mahallerinde çeşmelerden çamur aktığını, durumu ilçeden sorumlu MASKİ yetkilisine bildirdiğinde ‘Bizim depoları temizleyecek elemanımız yok. Köylü temizlesin’ yanıtını aldığını belirterek, soruna çözüm bulunmasını istedi.

Kızılaslan’a yanıt veren Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs ise “Söylenmemesi gereken bir laf. Böyle bir durumda buna MASKİ çözüm bulacaktır. Sanıyorum bu sözler bir memurun boş boğazlığı” ifadelerini kullandı. 

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısının 2’inci oturumu, Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında yapıldı. 

Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce artan terör olayları nedeniyle birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Başkan Vekili Hasan Göğüs, “Türkiye’nin birliğini ve kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.  Şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyorum” dedi. 

Gündem maddeleri 

Yaklaşık 1.5 saat süren toplantıda Battalgazi ve Yeşilyurt başta olmak üzere diğer ilçe belediye meclislerinde karara bağlanan ve ağırlıklı olarak imar konularından oluşan gündem maddeleri görüşülerek kabul edildi. 

Belediye otobüsleri bayramın ilk iki günü ücretsiz 

Kurban Bayramının birinci günü toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet vermesi yönündeki teklif görüşülürken, bazı AK Partili meclis üyelerinin, birinci gün vatandaşın kurban kesimi nedeniyle bir yere gidemediği,  bu nedenle iki gün ücretiz hizmet vermesi yönündeki önerileri ile iki gün ücretsiz taşıma yapması kararlaştırıldı. 

Esenliğin sermayesi artırıldı 

Gündem maddeleri arasında yer alan Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik şirketinin sermayesinin 5 milyon TL artırılmasına ilişkin teklif de kabul edildi. 

Cadde ve Sokaklara şehitlerin ismi verildi 

Gündemin ilk sıralarında yer alan cadde ve sokak isimlerinin değiştirilmesine ilişkin madde de karara bağlandı. Ağırlıklı olarak şehit isimlerinin verildiği, isimleri değiştirilen cadde ve sokaklar şöyle:

Yeşilyurt İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Ağkaya Sokağa Şehit İbrahim Tanrıverdi, Temelyurt Sokağa Şehit Beşir Kurt, Yeşilyurt İlçesi Çilesiz Mahallesi Kanije Sokağa Şehit Yunus Kıroğlan. 

 Battalgazi İlçesi Çöşnük Mahallesi Şehit Yunus Kıroğlan sokağı Kanije ismi ile değiştirildi. Battalgazi İlçesi Meydanbaşı Mahallesi Garaj Sokağa Şehit Emrah Horoz ismi, Alacakapı Mahallesi Turgut Özal Caddesine Şehit Fatih Çevik ismi, Battalgazi İlçesi Yenihamam Mahallesi İmam Efendi Sokağa Tüccarlar Sokak, Battalgazi İlçesi İstiklal Mahallesi Valilik Binasının önünden geçen sokağa Valilik Caddesi, Battalgazi İlçesi Selçuklu Mahallesi Düşün Sokağa Şehit Cumali Sancar, Yeşilyurt ilçesi Çilesiz Mahallesi Şehit Cumali Sancar sokağa Düşün sokak, Yeşilyurt İlçesi Gazi Mahallesi Dalgalı Sokağa Şehit Teyfik Ciğerci, Gazi Mahallesi Şehit Teyfik Ciğerci sokağa ise Şehit Kubilay Fidan ismi verildi. 

“Vatandaş bizden hesap sorar” 

Bu arada, Toplu Taşıma Araçları Seyahat Kartları Uygulama Yönetmeliği’ne eklenmek istenen bir madde de tartışma yarattı. Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın “Toplu Taşıma Araçları Seyahat Kartları Uygulama Yönetmeliğinde kart tipleri belirtilmiştir. Uygulamada yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı yeni kart tipine ihtiyaç duyulmuştur. Personel sayısı en az 50 kişi ve üzeri olan tüzel kişiliğe sahip kamu kurum ve kuruluşlarına ait şirketler ile özel şirket personelinin faydalanacağı ve indirimli kart statüsünde olacağı ‘Kurum kartı’ kart tipinin Toplu Taşıma Araçları Seyahat Kartları Uygulama Yönetmeliği’ne eklenmesi…” şeklindeki teklifi AK Partili üyelerin itirazları üzerine ilgili komisyona havale edildi.

Bazı meclis üyeleri “Özel şirket personeline indirimli kart mı verilecek? Özel şirket derken Belediyenin şirketleri mi yoksa 50 ve üzeri işçi çalıştıran diğer özel şirketler de mi olacak? Özel şirketlerin personeline böylesi bir ayrıcalık tanınacaksa vatandaş bizden hesap sorar. ‘Özel şirketlere indirim var, bize neden yok?’ diye itiraz ederler. Komisyona havale edelim ve komisyon bunun sınırlarını belirlesin. Hangi şirketler veya hangi kurumlar, bunlar net olsun” sözleriyle itiraz ettiler. Yapılan itirazlardan sonra teklif, Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonuna havale edildi. 

Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından “Gemi Sevk ve İdare Belgesi” sınavından başarılı olanlardan belge ücreti olarak tahsil edilmek üzere gemi sevk ve idare belgesi kart ücreti bedelinin 75 TL olarak belirlenmesi kabul edilirken, Karakaya Baraj Gölü üzerinde Atabey iskelesi ile Elazığ Baskil sınırları içerisindeki iskele arasında çalışan 2 adet Ro Rotipi arabalı yolcu feribotu ile sabit rotada olmayan 1 adet gezi teknesinin faaliyete alınarak işletmeye açılması için Bütçe İçi İşletme kurulması ve bundan sonra kurulacak iktisadi işletmelerin, bu işletme bünyesinde şube şeklinde faaliyet göstermesi ile ilgili gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 

“Depoları köylüler temizleyecekse MASKİ niye var?” 

Büyükşehir Belediye Meclisinde son zamanlarda MASKİ ile ilgili şikayetler sık sık dile getirilmeye başlandı. Dün yapılan meclis toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından ‘Dilek ve temenniler’ bölümünde söz alan CHP’li Hekimhan Belediye Meclis Üyesi Nevzat Kızılaslan, MASKİ Genel Müdürlüğü’nün yaptığı sunumlarda musluk sularının içilebildiğini söylemesine rağmen Hekimhan’ın bazı mahallerinde çeşmelerden çamur aktığını ve sorunun çözümü için MASKİ’yi aradığında ilgili kişinin kendilerine ‘Bizim depoları temizleyecek elemanımız yok. Köylü temizlesin’ dediğini aktardı. Hekimhan’daki MASKİ bürosunun 11 Eylül Cuma günü gün boyunca kapalı olduğunu da belirten Kızılaslan “Cuma günü ben kendim bizzat birkaç defa MASKİ bürosuna gittim ama tüm gün kapalıydı. Bunun nedeni merak ediyorum. Bir diğer konu, madem su depolarını köylüler temizleyecek Büyükşehir Belediyesi neden var? MASKİ neden var?” diye sordu. 

CHP’li Kızılaslan’a yanıt veren Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs ise “Söylenmemesi gereken, saygısızca bir laf. Sanıyorum bir memurun boş boğazlılığı. Bunları not alıyoruz ve ilgili yerlere ileteceğiz” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız