SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Menşei Belli Olmayan Süreç.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:44:43
A- A+ PAYLAŞ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Doğanyol İlçe Teşkilatı'nın açılışı yapılarak partiye geçiş yapan 150 kişinin rozetleri takıldı. 

Açılış ve katılım törenine BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Büyük Birlik Partisi MKYK üyesi İbrahim Alağöz, Malatya İl Başkanı Abdulvahap Atabay, Ayvalı Belediye Başkanı Hamit Demir, BBP Malatya Eski İl Başkanı Cengiz Sancaktar İlçe Başkanı Ramazan Altun, Darende ilçe başkanı Hamit Demir, Merkez İlçe Başkanı İbrahim İşleyen ve partililer katıldı.

BBP Doğanyol Belediye Başkan Adaylığını açıklayan, ilçedeki sorunların çözülmediğini belirterek, ilçede yaşanan sorunlara 10 yıldan beri çözüm bulunamadığını söyledi.

BBP İl Başkanı Abdulvahap Atabay ise, barış sürecine tepki göstererek, “Menşei belli olmayan bu süreci kınıyoruz. Toplumu bu ayrımcılık sürecine sokmayın, Kürt sorunu yoktur, hizmet sorunu vardır” dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, “Neyimiz değişti? 40 yıl öncede bu memlekette terör vardı, şimdi de var. Ekonomik zorluklar o zamanda vardı, bugün de var. Özgürlük ve demokrasi sorunları o zamanda vardı, şimdi de var. Ne değişti? İktidarlar hep değişti ama sizin kaderiniz hiç değişmedi. Milletvekillerine bir gecede yüzde 60 zam yapıldı ama çiftçiye, esnaf için hiç biri yan yana gelmez” dedi.

Kartal, “1999’de BBP’ye halkımız oy verecekti ama ‘Bunlar Apo’yu asacaklar’ diyerek oyunu başka partilere verdi. Ne oldu, astılar mı? 2002 yılında bir kriz oluştu ülkede, birilerini allayıp, pullayıp milletin önüne koydular. O tarihte ne dediler? Demokrasi, özgürlük. Millet yine dönüp BBP’ye baktı, Muhsin başkana baktı. ‘Başkan sen muhalefeti iyi yaparsın ama bunun partisi büyük, biz buna oy vereceğiz’ dedi. Yüzde 34.6 ile 367 milletvekilini götürdünüz AK Parti’ye teslim ettiniz. Anayasa'yı değiştirdiniz mi? Bir e-muhtıra verildi. Bunlar çıkıp dediler ki, ‘Bu asker cumhurbaşkanı seçtirmek istemiyor’. Millet yine dönüp Muhsin başkana baktı, ‘Bunlar böyle yapıyor, kusura bakma, biz bu sefer de buna vereceğiz.’ Biz boynumuzu büktük. Yine götürdüler, AK Parti’ye oyunu verdiler. Sonra ne oldu, yine Anayasa yapılmadı. Sonra 2009 yılı oldu. Hayatı çileyle geçmiş, yoksullukla geçmiş, gariplikle geçmiş, sizin gibi Anadolu'da yetişmiş Muhsin Yazıcoğlu’nu, kendi paramızla, kendi imkanlarımızla bir helikopter tuttuk ve Muhsin başkanı orada şehit verdik. Refahyol hükümetine destek verdik. 35 ve 40 yaşında olan herkes bilir bunu. 8 milletvekili ile önüne hükümet alternatifleri koydular. Muhsin Yazıcıoğlu isteseydi başbakan olurdu. Muhsin Yazıcıoğlu elinin tersiyle yitti. Tehditlerde bulundular, baskılar yaptılar ama Muhsin başkan hepsine 'yok' dedi, hiç karşılık almadan Refahyol hükümetine destek verdi. Ama onlar 100 milletvekiline, 150 milletvekiline, kendi gruplarına sahip olamadılar. Muhsin Yazıcıoğlu, 8 milletvekili arkadaşı ile hükümet kurdurdu. Memnunsanız biz de memnun olacağız. Televizyonlara çıkıp, ‘Yüzde 69 ile yüzde 76 millet evet diyor' diyorlar. Gerçekten evet mi diyorsunuz? Siz evet diyorsanız biz de buyursun yapsın diyeceğiz. PKK terör örgütü, Türkiye düşmanlarının izdivacında oluşan gayri meşru çocuğudur” ifadelerini kullandı.

Törende partiye katılan yaklaşık 150 kişiye parti rozetleri takıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız