SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mental Bir Sıkıntı Vardı"

0
Güncellendi - 2016-11-01 23:30:39
A- A+ PAYLAŞ

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 2. Grup takımlarından İnönü Üniversitesi Spor Kulübü’nün Asbaşkanı Doç. Dr. Muhammed Emin Kafkas, 11 Nisan Spor karşısında aldıkları mağlubiyeti iş kazası olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Ligin altıncı haftasında Şanlıurfa ekibi 11 Nisan Spor’a 4-0 mağlup olduklarını anımsatan Kafkas, “Her takımın bazen zorlukları olabiliyor. Bizimde zorluklarımız oldu. Alınan sonucu fiziksel ya da taktiksel durumdan kaynaklandığını düşünmüyorum. Tamamen futbolcularımızın oyuna iyi motive olamamalarından kaynaklanıyor” dedi.

Kafkas, maçın ilk yarısında iyi oynadıklarını ancak golü bulamadıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Rakibimize karşı ilk yarı kötü oynamadık. Yakaladığımız gol pozisyonları vardı ancak değerlendiremedik. İkinci yarıda da 3-4 gol pozisyonu yakaladık ama golü bulamadık. İkinci golü yedikten sonrada takımımız oyun disiplininden koptu. Dediğim gibi futbolcularımızın fiziksel ya da taktiksel anlamda bir sıkıntıları yoktu ancak mental olarak bir sıkıntıları vardı. Mental olarak da futbolcularımızı iyi duruma getirirsek, daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Bu anlamda 11 Nisan Spor maçını bir iş kazası olarak değerlendiriyorum. İlerleyen haftalar bizim adımıza daha güzel olacaktır.”

Sportif müsabakalara skor odaklı bakmadıklarını, bir bütün olarak değerlendirdiklerini dile getiren Kafkas, “Hiçbir zaman skor odaklı olmadık. Tabi skorda iyi olunca her şey güzel oluyor ama biz bunu bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Sahada rakibine saygılı, hakeme saygılı ve sadece futbol oynayan, centilmen bir takım olmasını arzu ediyorduk. Bu anlamda aleyhimize verilen kararlarda bile takımımız verilen karara saygı duyuyor. Adıyaman 1954 Spor ile sezonun ilk haftasında oynadığımız karşılaşmada verilmeyen bir penaltımız vardı ama futbolcularımız yine de aşırı bir itirazda bulunmadı. Biz, sportif anlamda İnönü Üniversitesi’nin bir lokomotif olmasını istiyoruz. Tabi sadece futbolda değil, bütün branşlarda böyle olmalıdır. İnşallah bu bizim için bir başlangıç olur. Üniversitemize ve Malatya’mıza yakışır şekilde ligde mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Kafkas, 9 Kasım’da kulüp olarak olağan genel kurullarını yapacaklarını kaydederek, yeni oluşacak yönetime başarılar diledi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

üniversitesporksm16

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Malatya takımları birbirine çelme takma dışında bir vasıfları yok. Nedense diğer takımlardan 3-4 yerler, ancak şehrin favor itakımının 2 puanını anlamsız yere kaybettirirler.
    0
    0
    Yanıtla