SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tahrip Edilen' Meraların Kira Sözleşmeleri İptal..

0
Güncellendi - 2016-10-16 03:27:34
'Tahrip Edilen' Meraların Kira Sözleşmeleri İptal..
A- A+ PAYLAŞ

İl Mera Komisyonu kararı ile Malatya’da mera kiralayan 30 firmadan 24’ünün sözleşmesinin iptal edildiği öğrenildi.  Özel şirketlerden alınan meralar tekrar yöre insanına devredilirken, sözde ıslah amaçlı mera kiralayan bu 24 firmaların kiralama kriterlerine uygun davranmadığı, mera üzerine tesis yaparak tahrip ettiği belirlendi.

Köylüler karşı çıkmış ama kimse dinlememişti

Bulundukları bölgede yöre insanının yanı sıra küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin şiddetle karşı çıkmasına büyük tartışmalara rağmen, Mera Islah Projesi kapsamında  güya ıslah edilmesi için özel şirketlere kiralanan nitelikli meraların tahrip edildiği belirlendi.

Edinilen bilgilere göre, büyük bölümü Akçadağ ilçesinde olmak üzere özel şirketlere ve tüzel kişilere kiralanan meralar üzerinde yapılan denetimler sonucunda, özellikle düzgün arazi niteliğindeki meraların üzerine bina tesis ederek veya amacı dışında kullanarak büyük oranda tahrip edildiği tahrip belirlendi.  Bu kapsamda mera kiralaması yapan 30 firmadan 24’ünün sözleşmesi Valilik Mera Komisyonu tarafından iptal edildi. Sözleşmeleri iptal edilen firmaların teminatları hazineye gelir kaydedilirken, her köyün merasının köylüye bırakılması ve bundan sonra meraların özel şahıslara kiralanmaması kararı alındı.

“Geç de olsa yanlıştan dönülmesi sevindirici”

İl Mera Komisyonu’nun  aldığı bu karardan büyük memnuniyet duyan köylüler ve yetiştiriciler, karar için “Zamanında çok karşı çıkmıştık ama yetkililere sesimizi duyuramamıştık.  Çünkü köylünün kullanması gereken meralar, aralarında hayvancılıkla ilgisi bulunmayan,  mera ıslahı hakkında en ufak bir bilgisi olmayan şirketlere verilmişti.  Biz hayvan sahipleri de bu süreçte büyük mağduriyet yaşadık. Ama gelinen noktada meralar ıslah edilmediği gibi amacı dışında kullanılarak büyük zarar gördü. Şimdi İl Mera Komisyonunun aldığı bu karardan büyük sevinç duyduk. Meralar tekrardan gerçek sahiplerine bırakılmış. Bu karar hayvancılığımızın yeniden gelişmesi için önemli bir adım” şeklinde değerlendirdiler.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

mera

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Bornova (7 yıl önce)
    Sonunda Birileri ayıktı meraların Güzelim memelekete ne kadar faydalı olduğu çiftçilerin Hayvancılığını öldüren zamanın popüler siyasi insanları değilmi Bu gün Etin Kilosunu 9 Dolardan yememizin asil sahibi geçmişte bütün otlakları bi şekil de KAPATANLAR değilmi Yurt dışında kırmızı etin kilosu 3 dolar bizde 9 dolar eee sahip cıkmazsan etide 9 $ dolardan yersin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Hele şükür güzel bi haber okuduk.kim bu kararı vermişse ellerinden öpüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan (7 yıl önce)
    Siz bu haberi zamanında yapmışdınız Malatya'nın göbeyine Kerpiç ev yapan yama Dağına kayak merkezi yapan Say'ın yöneticimiz yapmışdı bu meraları kiralamayı yanlış hatırlamıyosam hani derler ya bir deli bir kuyuya taş Attı bin akıllı çıkaramıyor ne Kerpiç ev tamamlandı ne kayak merkezi ne mera işi oldu doğrumu malatya haber sen bu mera işinide yazmışdın doğrumu
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Ceza yok mu
    0
    0
    Yanıtla