SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Meralar Atıl Duruyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:43:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Akçadağ İlçesi Belediye Başkanı Ali Kazgan’dan hayvancılığa destek istendi. 

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın ve birlik yöneticileri, Belediye Başkanı Ali Kazgan’ı ziyaret etti. Kazgan ziyarette yaptığı konuşmada, “Hayvancılık elbette ki önemli bir geçim kaynağı. Fakat son yıllarda hayvancılıktan yana insanların uzaklaşma içinde olduğunu görüyorum. Bu anlamda sizi çok faal çok çalışkan bu arada işlevsellik getirecek bir çaba içinde gördüm. Bu anlamda halkımızla bütünleşme ve hayvancılık yapan insanlarımızı özellikle bilgilendirme yönünde bir gayret içinde gördüm. Bayağı ümitlendim. Akçadağ’da da biliyorsunuz hayvancılık yapılması için geniş alanlar var. Meralar var. Fakat pek çoğu atıl duruyor. Hiçbir şekilde hayvancılıktan zarar etme gibi bir risk görmüyorum ben. Çok az bir risk vardır. Belki bilinçli olmamanın getireceği hastalıklar gibi bir sorun olabilir. Bunun dışında söylediğiniz gibi hastalıklara dikkat eder. Küpeleme yoluyla standartlara uyacak şekilde bir hayvancılık yapılacak olsa Akçadağ’da ada geniş alanlar var. Bu çerçevede evet hayvanlarımızın yaz aylarında kurak aylarında su sorunu yaşamaması için özellikle su alanları bulunduğu yerlerde küçük göletler ya da yalaklar yapmak suretiyle desteklemek gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın ise, “Başkanımıza hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak için buradayız” diyerek, ilçede hayvancılığın sorunları ve teşvikleri anlatmak için toplantı yaptıklarını söyledi.

“Akçadağ Belediye Başkanımızla tarım ve hayvancılıkla alakalı inşallah yapılacak bütün proje ve yapılacak iş ve işlemleri bizlere özellikle de su sıkıntıları olsun, farklı sıkıntılar olsun destek vereceklerine inanıyorum. Yaptığımız projeler sosyal projelerdir. Herkesin destek olması gerekiyor. Bizler de buradaki ilçe ziraat odası olsun ilçe tarım müdürlüğü bütün kurum ve kuruluşlarla burada yetiştiricilerimize birebir temaslar kurup, yetiştiricilere yardımcı olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız