SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meralara Sıvat Yerleştiriliyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:06:31
Meralara Sıvat Yerleştiriliyor
A- A+ PAYLAŞ

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2015 yılı yatırım programında yer alan “Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi” kapsamında; meraya dayalı hayvancılık yapılan bölge il ve ilçelerinde, büyük ve küçükbaş hayvanların su ihtiyacını karşılamak üzere yaptırılan sac sıvatlardan sonra ve beton sıvatların da dağıtımına başlandı. 

Beton sıvatların montaj çalışmasını yerinde izlemek üzere Iğdır’ın Tuzluca ilçesine bağlı Beyoğlu Köyü’ne giden DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, köye ait merada sıvatların kurulum çalışmasını başından sonuna kadar izledi. Başkan Demir, Türkiye’nin en büyük meralarının DAP Bölgesinde olduğunu ve meralardaki hayvanların su ihtiyacını karşılama konusundaki müşkülünü dikkate aldıkları için böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi. Dağıtımı yapılacak sıvatların bu meralarda otlayacak hayvanların su ihtiyacının karşılanması açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Demir, “Bugün, böylesine önemli bir konuda, büyük bir sıkıntıyı bertaraf etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

İlk etapta, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı yerleşim ve mera yerlerine konulmak üzere sac sıvatların dağıtıldığını ifade eden Başkan Demir, “Bunlar, kaynak kuruduğu zaman rahatlıkla taşınıp, su kaynağına aktarılacak sıvatlardı. Bir de bunlara, kalıcı olması için, betondan yapılma ve 700 kg ağılığında, pabuçlara oturtulmuş sabit sıvatlar yaptırdık. Meranın durumuna göre hangisi tercih edilecekse onun kullanılmasını istedik. Estetik görünümlü ve sağlıklı olan bu çalışma ile sıvatsız köy kalmayacak” diye konuştu.

DAP İdaresine bağlı bölge illerine (Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van) 5 bin 400 adet sac sıvat dağıttıklarını açıklayan Başkan Demir, ayrıca 3 bin 600 adet beton sıvatla, 2015 yılında toplam 9 bin adet sıvatın dağıtımının tamamlanmış olacağını söyledi. Başkan Demir, “Gelecek ilave talepler ise 2016 yılında karşılanacak” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız