SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Meralarımızı Elimizden Alıyorlar'

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:06:29
'Meralarımızı Elimizden Alıyorlar'
A- A+ PAYLAŞ

CHP, Akçadağ İlçe Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Üreticilerin borçlarının  ertelenmesinin afete çözüm olmayacağını, alan bazlı veya ağaç başına destek verilmesi gerektiğini belirterek, “üstelik bir de  meraları elimizden alıp, yaylaları kiraya veriyorlar” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Akçadağ İlçe Danışma Kurulu toplandı. CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve il yöneticilerinin de katıldığı toplantıda danışma kurulu üyeleriyle görüş alışverişinde bulunuldu.

Danışma Kurulunda ilk olarak CHP Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan bir konuşma yaparak “ Geçmiş hükümetler döneminde en çok yolsuzluk yapan hükümet oldu. Ama halkımız buna rağmen AKP’ye oylarını verdi.Büyükşehir ile birlikte sorunlar arttı. Muhtarlarımız içme suyu, kanalizasyon, yol sorunlarının nerede , nasıl çözüleceğini bilmiyorlar.Bu sorunların çözümü için muhtarlarımızın yanında olacağız” dedi.

AKÇADAĞ’DA ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise yaptığı konuşmada; “Halk bize farklı yerlerde farklı görevler veriyor. Akçadağ’da yerel seçimlerde halk bize muhalefet görevi verdi.Bu görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Biz Akçadağ’da belediye seçimleri kaybettik, köşemize çekilelim anlayışıyla hareket etmeyeceğiz. CHP olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.” Dedi.

BU AFET BORÇ ERTELEMEYLE ÇÖZÜLÜR MÜ?

“Kayısının dörtte biri Akçadağ’da üretiliyor. Akçadağ, don olayının  ardından yine yoksulluğa mahkum edildi.” Cümleleriyle konuşmasına devam eden Kiraz, “Don olayının ardından hasar tespitine gerek yoktu. Kayısının tamamı yanmış. Meyveler yanmış. AKP İl Başkanı sigorta yaptıranların parasını alacaklarını söyledi. Bunu zaten herkes biliyor. Geçmiş yıldan kayısısı para etmemiş, ekonomik darboğazdaki üreticiler, sigorta yaptıramayanlar ne yapacak? Ne yiyip ne içecekler, çocuklarını neyle okutacaklar? Mayıs ayında tespit biter dediler. Haziran ayı geldi, hala ortada hasar tespiti yok. ‘Başbakana dosya götürdük’ dediler. Sonuçta faiziyle borç erteleme çıktı. Her yıl borçları erteliyorlar. Bu afet borç ertelemeyle çözülür mü? Mutlaka Malatyalı üreticilere alan bazlı veya ağaç başına bir destek verilmelidir.” İfadelerini kullandı.

BİZİM YAYLAMIZI BİZE KİRALIYORLAR

Kiraz konuşmasının devamında “Önce meraları birilerine peşkeş çektiler. Şimdi de yüzyıllardır kullanılan yaylalar kiraya verilmeye başladı. Bizim yaylamızı bize kiraya veriyorlar. Meraları ellerimizden aldılar, yaylaları kiraya veriyorlar. Muhtarlarımız hangi hizmeti kimden akacaklarını bilmiyorlar. Kim muhatap belli değil. Muhtarlar sorunlarla baş başa kaldılar. Akçadağ’ın bu dertleri devam ettiği sürece, CHP’nin sorumlulukları artıyor. Bu yüzden toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız