SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mercedes Hangi Parayla Alındı?"

A- A+ PAYLAŞ
Satın alınarak Vali Ulvi Saran’ın emrine tahsis edilen Mercedes marka makam aracı İl Genel Meclisi’nde tartışma konusu oldu. Bazı meclis üyeleri, ilçelerine ve seçim bölgelerine hizmet götürecek ödenek bulunamazken Valiliğe, 400 bin TL’lik (400 milyar lira) Mercedes marka makam otomobili alınmasını eleştirdi.
 
İl Genel Meclisi’nin önceki oturumlarında AKP’li meclis üyesi Mehmet Şireci’nin gündeme getirdiği, ‘Bu Mercedes Özel İdare’nin araç alımı için ayırdığı para ile alındı’ şeklindeki iddiasının ardından Hekimhan’ın meclis üyesi Nevzat Kılıçaslan da “2011 yılında Kuluncak’a bir çivi bile çakılmadı. Ama Valiliğe 400 milyar liraya araç alındı” iddiasında bulundu. 
 
İl Genel Meclisi, 2012 yılı bütçesini görüşmeye devam ediyor. Pazartesi günkü oturumda ortaya atılan iddialar kadar, meclis üyelerinin yarısına yakınının söz alarak içlerini dökmeleri dikkatlerden kaçmadı. Söz alan meclis üyelerinin büyük çoğunluğu özellikle yol konusunda sıkıntıları olduğunu ve bir çalışma yapamadıklarını dile getirirken, bazı meclis üyeleri ise yapılan çalışmaların da bu mecliste gündeme getirilmesi gerektiğini belirttiler. 
 
DERT YANDILAR
Meclis toplantısında görüşülen 4 maddeden 3’ü fazla bir tartışmaya neden olmadan geçerken, Özel İdare’nin Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bütçesi hararetli tartışmalara ve öz eleştirilere neden oldu. Konuyla ilgili söz alan Hekimhan Meclis Üyesi Nevzat Kızılaslan, 2011 yılında ilçesine tek bir çivi bile çakılmadığını dile getirerek; “2011 yılında 1 trilyon lira bu meclis tarafından ayrılmıştı. Ancak bu para nereye gitti bilmiyoruz. Biz bir şey görmüyoruz ama, valiye 400 milyar liralık araç alınıyor. 2 kat asfaltımız yok. Yollarımız köstebek çukuruna döndü. Köylerimiz henüz yama ile tanışmadı” şeklinde serzenişte bulundu. Buna karşılık AKP’li Nebi Yiğit, söylenenlere katılığını dile getirerek, nüfusu yoğun olan ilçelere öncelik tanımaya çalıştıklarını söyledi. Yiğit, grup köy yolunun çokluğu nedeniyle buı sıkıntıların meydana geldiğini belirterek, Hekimhan’da sıkıntının olduğunun doğru bir tespit olduğunu ifade etti.
 
2 MİLYON 900 TL İLE NE YAPACAĞIZ?
CHP’li Kuluncak İl Genel Meclisi Üyesi Zülfikar Yıldırım ise geçen sene 4 milyon 500 bin TL ile yapılamayan bunca işin 2 milyon 900 bin TL ile nasıl yapılacağı yönünde eleştirilerde bulundu. Yıldırım; “Bu para hangi derdimize derman olacak. 1. kat asfalt bile dökmeye kalksanız 40 kilometreyi bile geçmez. Kısacası bu ödenek ile bir şey yapılamayacağı ortada” dedi. AKP’li üye Mehmet Şireci ise, bu paraya ek olarak bugünkü oturumda da Etüd ve Proje birimine 7 milyon 300 bin TL’lik ödenek ayrılacağını ve ek olarak ise KÖYDES’ten gelen paraların da olduğunu söyledi. Başkan Naci Şavata ise, KÖYDES ve ayrılan ödeneklerle bu sene meclis üyelerinin kendi ilçelerine daha iyi hizmetler götürebileceklerini ifade etti. 
 
CİDDİ BİR İŞ YAPILMADIĞI ORTADA!
CHP’li üye Mustafa Mengüç de, 2011 yılında ciddi bir iş yapılmadığının ortada olduğunu belirterek; “Ben Arguvan’da 1 ve 2. kat asfalt ile bir kürek yama görmedim bu sene. 4 milyon 500 bin TL ayrılmıştı. 3 milyon 750 bin TL de KÖYDES’ten gelmişti. İş yapılmıyor demek mümkün değil ama bazı yerler unutuluyor. Bir yerde bir eksiklik var. Hep yol, hep yol diyerek ağlıyoruz. Ayrılan bu para nereye harcandı. Dairesi ne iş yaptı. Bunu açıklığa kavuşturalım. Buna ek olarak işlerin yapılması sırasında da araç gereç paylaşımının adaletli bir şekilde yapılması gerekir” şeklinde konuştu.
 
BU BİR İCRA DAVASI
Mengüç’ün konuşmalarını ardından tekrar söz alan Nebi Yiğit’in konuşmasını bölen Naci Şavata; “İcrada yetkin yok konuşuyorsun. Kararda etkin olamıyorsunuz. Konuştuğum zaman da bana kızıyorsunuz” deyince Yiğit ‘Bu icra davası değil’ serzenişinde bulundu. Şavata ise “Bu bal gibi icra davası” diyerek yanıtladı.
 
“YA HESAP KİTAP BİLMİYORUZ YA DA…”
CHP Yazıhan meclis üyesi Vahap Altınok ise, harcanan paraların nereye gittiğini örenmek istediklerini ifade ederek; “Ya hesap kitap bilmiyoruz, ya da hesap uzmanlarında bir sıkıntı var. En çok içmesuyu ve yoldan şikayet ediyoruz. Neden ve niçin? Bu konunun bir komisyon kurularak araştırılmasını talep ediyorum” dedi. Naki Düzova da Altınok’un konuşmasını destekleyerek; “4.5 trilyon nereye gitti merak ediyorum. Bilgimizin olması lazım. Arguvan kırsalında köylerimiz çoğunlukta. Grup yollarımız çok. Geçtiğimiz yıl 20 bin TL’ye yapılacak bir asfaltı bu sene 60 bin TL’ye yaptıramıyoruz. Asfaltlarımız o kadar kötü. Gelin görün” şeklinde konuştu. 
 
“AKP OLDUĞU SÜRECE HERŞEY YAPILIR”
AKP’nin merkez meclis üyesi Hasan Göğüs ise AKP iktidarının destekleyici bir konuşma yaparak; “Merkezde Havaalanı ve Nemrut yolları haricinde başka bir yere yol yapılmadığı doğru. Ancak ilçelerde yapılan çalışmaları da görmezden gelmemeliyiz. Fakat bazı çalışmaların neden yapılamadığını da sorgulamak lazımdır. Bu iktidar bulunduğu sürece her şey yapılır” şeklinde konuştu. 
 
Muhalefet üyelerinin seslerinin yükselmesi üzerine Şavata ortamı sakinleştirdi ve üyelerin birbirleri ile değil kendisine dönük konuşma yapmalarını istedi. Tartışmalı geçen meclisin sonunda, Yazı İşleri Müdürlüğü’nün bütçesi 1 milyon TL olarak oy birliği ile, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün bütçesi 2 milyon 900 bin TL olarak oy çokluğu ile, Hukuk Müşavirliği’nin bütçesi 100 bin TL oy birliği ile son olarak Su Kanal Hizmetleri Müdürlüğü’nün bütçesi ise 750 bin TL olarak oy çokluğu ile kabul edildi. 
 
Makamdan gelen önergelerde ise Doğanşehir Söğüt ve Elmalı arasındaki yolun köy ağına alınması, Kuluncak Başören köyüne sondaj vurulması ve merkeze bağlı Uluköy’deki yol ve içmesuyu konusundaki aksaklıkların giderilmesi amacı ile konunun 2012 yılı programına alınması teklifleri öncelikle gündeme alındı daha sonra ise AR-GE, İmar ve İçişleri komisyonlarına havale edildi.
 
FOTO: 5 yıl önce Vali Halil İbrahim Daşöz zamanında ikinci el olarak satın alınan Mercedes makam otosunun sık sık arızalandığı iddiasının ardından makam aracı ihtiyacı gündeme gelen Vali Saran'a, geçtiğimiz aylarda "özel donanımlı" lüks minibüs satın alınmıştı. Bu minibüsün yanı sıra Özel İdare'nin son olarak satın aldığı fotoğraftaki son model Mercedes oto ise, Film Festivali etkinlikleriyle birlikte kullanılmaya başlanılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız