SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Merdiven Kullanın, Yürüyün"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:50:21
A- A+ PAYLAŞ

Sağlıklı yaşam için hareket önerilirken, asansör yerine merdivenlerin kullanılması istendi.

Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Halk Sağlığı Haftası’nın 2013 yılı teması olan ‘Sağlık İçin Hareket Edelim’ etkinlikleri çerçevesinde, müdürlük personelinin ve şube yöneticilerinin de katılımı ile etkinlik gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi çalışanları ve Malatya Devlet Hastanesi’nde görevli Fizyoterapist Hamit Keskin tarafından seminer verildi.

Seminerde hareketli hayatın önemi ile özellikle masa başı hizmet sunumunda yapılabilecek egzersizler konu edildi. Ardından tüm personel ile 30 dakika masa başı egzersizleri yapılarak, konu ile ilgili el broşürleri dağıtıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Devlet Hastanesi’nde görevli Fizyoterapist Hamit Keskin, şunları söyledi:

“Halk Sağlığı Haftası’nın temasının seçiminde; fiziksel inaktivitenin küresel mortalite için 4. önde gelen risk faktörü ve dünya genelindeki ölümlerin yüzde 6’sından sorumlu olması etkili olmuştur. Meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık yüzde 21-25’inin, diyabetin yüzde 27’sinin ve iskemik kalp hastalığının yüzde 30’unun ana nedeni olarak da fiziksel inaktivite gösterilmektedir.

Çocukluk çağından itibaren düzenli aktivite alışkanlığı kazandırmak, egzersizi günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline getirmek ve en azından her birey için günlük bedensel aktivite miktarını arttırmak bireysel sağlığımızın korunması ve ileride karşılaşılacak sağlık tehditlerinin azaltılması konusunda oldukça büyük öneme sahiptir.

Araba kullanıyorsanız arabanızı biraz uzağa park edebilir veya otobüsten bir iki durak önce inip yürüyebilirsiniz.”

Keskin, günlük hayatta yapılabilecek aktiviteleri de şöyle anlattı:

“Çalışıyorsanız öğle tatillerinde ya da iş çıkışlarında yürüyebilirsiniz. Evinize yakın bir parkta bir arkadaşınızla yürüyebilirsiniz. Asansör yerine merdiven kullanabilirsiniz. Alışveriş merkezlerinde ya da marketlerde alışveriş yaparken yürüyebilirsiniz. Evinizi temizleyebilirsiniz. Süpürme ve silme de enerji harcamanızla sonuçlanan fiziksel aktivitelerdir. Televizyon izlerken bazı esneklik ve kuvvet hareketlerini yapabilirsiniz. Çocuklarınızla ya da torunlarınızla parkta oynayabilir, birlikte bisiklete binebilirsiniz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız