SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Merhamet Elimizi Uzatıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Ramazan ayında düzenleyecekleri iftar programlarının hepsini iptal eden Memur-Sen Malatya İl Temsilciliği'nin, bu işler için ayrılan parayı Afrika'daki açlık çekenlere göndereceği öğrenildi.

Sendika binasında konu ile igili açıklama yapan İl Temsilcisi Kerem Yıldırım; "Memur-Sen ailesi olarak, insanlığın ölmediğini, vicdanların tükenmediğini, erdemliliğin sözlüklerde kalmadığını göstermek için yardımlar Afrika'ya, Afrikalı masum çocuklara diyoruz. Bu mesajın aslında ülkemizin bütün sivil toplum kuruluşlarının hatta bütün insanlığın mesajı olması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda, Genel merkezimiz, bağlı sendikaların genel merkezleri, il ve ilçe teşkilatlarımızın bu yıl Ramazan ayında düzenlemiş bulundukları iftar programlarının tamamını iptal ettik. Bu programlara ayrılan kaynağın Afrika'daki açlık çeken, susuzluktan kıvranan kardeşlerimize gönderilmesini uygun gördük.İnsani ve vicdani görevimizi yerine getirmek, küresel sermayenin karşısına küresel iyilikle çıkmak, kültür ve medeniyetimizden miras kalan yardımlaşma ve dayanışmayı zirveye çıkarmak için; Afrikalı kardeşlerimize, milletimizle ve kamu görevlileriyle birlikte biz de merhamet elimizi uzatıyoruz. Bu kampanyalarla, Anadolu insanının gönlünden, kalbinden, vicdanından sağanak sağanak yardımların yağacağına inanıyoruz. Afrikalı çocuklarımız başta olmak üzere bu sıkıntıyı yaşayanlara buradan seslenmek istiyorum: Üzülmeyin, ye'se kapılmayın, Anadolu'da anneleriniz, ablalarınız, ağabeyleriniz ve kardeşleriniz var, her zaman da var olmaya devam edecekler" dedi.

Batılı güçlerin savaş ve ölüm konusunda cömert davrandıklarını ifade eden Yıldırım, açıklamasını özetle şöyle tamamladı: "Afrika ölümün kıyısında yardım beklerken başta İslam Dünyası olmak üzere dünyanın sessizliğini sürdürmesini anlamakta zorlanıyoruz. Afrika’ya yardım öncelikle biz Müslümanların görevidir. Batılı güçler konu savaş ve ölüm olunca çok cömert davranırken, yardım ve yaşatmak olunca olabildiğince cimrileşmektedirler. Evcil hayvanlar için milyar dolarlar harcıyorlar. Aynı duyarlılığı açlıktan ölen çocuklara da göstermelerini bekliyoruz. Savaşa harcanan paralar milyonlarca Afrikalıyı kıtlık ve kuraklık felaketinden çıkarmaya yeter de artar bile."

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız