SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Merhamet'in 1600 Resmini Yaptılar

0
Güncellendi - 2016-05-24 02:48:34
'Merhamet'in 1600 Resmini Yaptılar
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Çizgilerle Merhamet' konulu  2.Ulusal Resim Yarışması'na ortaokul ve lise kategorilerinde toplam 1600 eser gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü’nce düzenlenen 2.Ulusal Resim Yarışması’na Türkiye genelindeki ortaokul ve lise öğrencileri eser gönderdi. Çok sayıda İl’den gelen eserler, ilk olarak ön elemeye tabi tutuldu. Milli Eğitim Müdürlüğü Resim öğretmenleri tarafından 1600 eser tek tek incelenerek ön eleme gerçekleştirildi. Ön eleme sonucu her kategoriden 51’er eser seçildi. Seçilen eserler, ilk üç ve mansiyon dereceleri belirlenmek üzere yarışma jürisine sunuldu. İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyelerinden oluşan jüri, ortaokul ve lise kategorilerinde dereceleri belirlemek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Özalper Semt Konağı’nda bir araya gelen jüri üyeleri titiz bir çalışma yürütüyor. Yapılan değerlendirmeler sonucu belirlenecek eserler, önümüzdeki günlerde ilan edilecek.

Ön eleme sonuçlarına Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.malatya.bel.tr’den ulaşılabiliyor. Yarışmada derece yapacak eserler de aynı yerde duyurulacak.

“Çizgilerle Merhamet” konulu yarışmayla özellikle ortaöğrenimdeki öğrencilerin gündemine sevgi ve merhametin getirilmesi amaçlandı. Aile sevgisi, diğergamlık(başkalarını düşünme) ve genel olarak tüm canlılara yönelik olarak sevgi ile ilgili farkındalık oluşturmaya yönelik yarışma ile “Merhamet” kavramının gençler ve çocuklar arasında etkinliğini arttırmak; gençlerin çevrelerinin farkına varmaları, bireyselleşen yaşam tarzından cemiyet yaşamına geçiş ve aidiyet duygularının gelişmesi; şehrine, mahallesine, sokağına sahip çıkma bilincinin yerleşmesi; çocukların yaşadıkları çevrede bulunan insanlara, hayvanlara ve doğaya karşı merhametli olması; gerek ülkemizde gerekse dünya genelinde sıkıntılar içerisinde bulunan mağdur insanlara karşı merhametli davranma ve yardımlaşma şuurunu geliştirmek hedeflendi.

Ortaokul öğrencileri için birincilik ödülü 1500 TL; ikincilik ödülü 1000 TL; üçüncülük ödülü 500 TL ve 3 adet mansiyonun her biri için 250 TL olarak ödül verilecek.

Lise Öğrencileri için birincilik ödülü 2000 TL; ikincilik ödülü 1500 TL; üçüncülük ödülü 1000 TL ve 3 adet mansiyonun her biri için 250 TL ödül verilecek.

Bülten

c5

c4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız