SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Merhum Hulusi Ateş'in Oğlu Vefat Etti

A- A+ PAYLAŞ

Darendeli mutasavvıf Es-Seyyid Osman Hulusi Ateş'in oğlu, Hulusi Efendi Vakfı Genel Başkanı Hamidettin Ateş'in ağabeyi, işadamı Ahmet Şemsettin Ateş vefat etti.

Merhum Osman Hulusi Ateş'in hayattaki iki oğlundan birisi olan ve bir süreden beri rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Ahmet Şemsettin Ateş, sabah 07.00 sıralarında Darende'deki evlerinde hayatını kaybetti.

Ateş, Darende'deki eğitim hizmetlerine, özellikle İnönü Üniversitesi tarafından açılan fakülte ve meslek yüksek okullarının ilçede eğitim vermesine yaptığı katkılarından dolayı, 1997 yılında İnönü Üniversitesi tarafından "Onur Üyeliği" ile taltif edilmişti.

Üç çocuk babası Ahmet Şemsettin Ateş'in bugün cuma namazını müteakiben Şeyh Hamid-i Veli Camii'nde kardeşi Hamidettin Ateş'in kıldırdığı namazın ardından aile kabristanında toprağa verildi. Cenaze törenine Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, Gürün Belediye Başkanı Mehmet Aktaş, Malatya Sağlık İl Müdürü Dr. Sezai Demirel, Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Topaloğlu, bazı çevre ilçe ve belde belediye başkanları, siyasilerin yanı sıra, çevre il ve ilçelerden vatandaşlar katıldılar.

1958 yılında Malatya'nın Darende İlçesi Zaviye Mahallesi'nde dünyaya gelen Ahmet Ateş, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nden 1986 yılında mezun oldu. Ateş, Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı'nın II. Başkanı ve aynı zamanda 1994 yılından bu yana yayın hayatında olan ve yurt çapında dağıtımı yapılan Somuncu Baba Dergisi'nin kurucusu ve imtiyaz sahibi idi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız