SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Merkel'den Koronayı Yenmek İçin Küresel Eylem Çağrısı

0
Güncellendi - 2020-11-22 01:32:17
Merkel'den Koronayı Yenmek İçin Küresel Eylem Çağrısı
A- A+ PAYLAŞ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ne gönderdiği video mesajında, liderlere Covid-19'u yenmek için küresel eylem çağrısı yaptı.

Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin liderlerinin katıldığı ve 2 gün sürecek olan G20 Liderler Zirvesi, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in dönem başkanlığında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da video konferans yönetimi ile başladı. Almanya Başbakanı Angela Merkel zirveye gönderdiği video mesajında, liderlere Covid-19'u yenmek için küresel eylem çağrısı yaptı. Merkel, liderleri korona virüs salgınına karşı mücadelede birlik olmaya çağırarak, salgını yenmek için daha çok şey yapılması gerektiğini ifade etti.

"Dünya çapında birlikte durursak, virüsü ve sonuçlarını kontrol edebilir ve üstesinden gelebiliriz. Bu nedenle daha fazla çaba sarf etmeye değer" ifadelerini kullanan Başbakan Merkel, bunun ancak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Birleşmiş Milletler (BM) ve G20 gibi uluslararası kuruluşlarla birlikte çalışarak aşılabilecek küresel bir zorluk olduğunu belirtti. Merkel, Covid-19 salgınını kontrol altına almak için her ülkenin aşıya ulaşması gerektiğini ifade ederek, aşının uygun fiyatlı olması gerektiğine vurgu yaptı. Aşı için taahhüt edilen fonların yeterli olmadığına değinen Merkel, liderlere daha fakir ülkelerin aşıya erişmesi için oluşturulan fonları desteklemeleri çağrısında bulundu.

JOHNSON'DAN DA ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, G20 liderlerini Covid-19 pandemisi ve iklim değişikliği mücadelesinde daha iddialı adımlar atmaya çağırarak, "Yalnızca güçlerimizi birleştirip birlikte çalışarak korona virüsü yenebilir ve bu krizden daha iyi çıkabiliriz" dedi.

Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin liderlerinin katıldığı ve 2 gün sürecek olan G20 Liderler Zirvesi Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in dönem başkanlığında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da başladı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson zirvede diğer liderlere hitap ederek, iklim değişikliği ve korona virüs ile mücadelede "birlikte ve daha iddialı adımlar" atılması gerektiğini ifade etti. Johnson, "Yalnızca güçlerimizi birleştirip birlikte çalışarak korona virüsü yenebilir ve bu krizden daha iyi çıkabiliriz" dedi.

Başbakan Johnson, Mart ayında G20'nin korona virüs pandemisi ile mücadelede, yaşamları ve geçim kaynaklarını korumak için ne gerekiyorsa yapacağına söz verdiğini hatırlatarak, "Bu sözü tutmalıyız. Kaderlerimiz birbirimizin ellerinde" dedi.

Johnson, daha yeşil bir geleceğin ancak dünyanın önde gelen ekonomilerinin iklim değişikliğini önlemede hırslı olmasıyla mümkün olacağını vurguladı. Başbakan Johnson, "G20'nin kolektif zekasını ve kaynaklarını kullanırsak, salgından bir çıkış yolu çizebilir ve daha iyi, daha yeşil bir gelecek inşa edebiliriz" ifadelerine kullandı.

Son haftalarda aşı konusunda cesaret verici gelişmelerin görüldüğünü belirten Johnson, "İngiltere, olası bir aşıya herkesin erişebileceğine dair söz verdi. G20 ülkelerinin de bu çabayı desteklediğini görmek istiyorum" dedi.

Berlin, Manchester- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız