SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Merkel'i Kızdıracak Mesaj

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Almanya'da Türk okulları" açılsın önerisine Almanya'nın eski başbakanlarından Gerhard Schröder de destek verdi. Schröder Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ortaya attığı "imtiyazlı ortaklık" kavramının da siyasi literatürden çıkarılması gerektiğini söyledi.

Schröder, Alman Bild gazetesine yazdığı makalede şöyle dedi: "Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan çok doğru bir öneride bulundu. Ülkemizde Almanca ve Türkçe eğitim veren daha fazla okula ihtiyacımız var. Bu okullar sadece uyumu sağlamaya yardımcı olmayacak, aynı zamanda ülkemizi bir parça daha evrenselleştirecek."

Başbakan Angela Merkel'in Türkiye ziyareti öncesi, Alman politikacıların sorumsuzca yaptığı açıklamalar nedeniyle iki ülke ilişkilerinin zarar gördüğünü dile getiren Schröder, "İki taraf böyle dışardan atışarak konuşacağına, Avrupa Birliği üyeliği de dahil, bir araya gelerek sorunlara çözüm aramalı" dedi.

"Başbakan Angela Merkel'in Alman-Türk okulları hakkında yaptığı olumlu açıklama ve "imtiyazlı ortaklık" kelimesinin Türkiye'de pek hoş karşılanmadığını vurgulaması çok olumlu bir adım. Bu kavram siyasi literatürden çıkarılmalıdır."

Sadece Türkiye'de değil, dünyanın bir çok yerinde yüzlerce Alman okulu bulunduğunu belirten Schröder, "Almanya'da Fransız, İngiliz, Yunan ve daha bir çok ulus ait okul var. Niçin daha fazla Türk okulu da olmasın?"

TÜRK EKONOMİSİ İSVEÇ, POLONYA VE BELÇİKA'DAN DAHA GÜÇLÜ

Türkiye'nin dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında yer aldığını dile getiren Almanya eski başbakanı Gerhard Schröder, bu ülke ekonomisinin Avrupa Birliği üyesi olan İsveç, Polonya ve Belçika'dan daha güçlü olduğunu vurguladı. Türkiye'de ekonominin çok hızlı büyüdüğünü ve Almanya'nın bu şansı kullanması gerektiğini belirten Schrörder, bu nedenlerden dolayı Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini desteklediğini söyledi.

İKİ DİLLİ OKULLAR ENTEGRASYONA YARDIMCI OLUR

Schröder, Türkiye ve Almanya'daki iki dilli okulların, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile entegrasyonuna katkıda bulunacağını da yazdığı makalede belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız