SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Merkez Birliği Yönetimine Girdi

0
Güncellendi - 2016-04-28 16:57:51
Merkez Birliği Yönetimine Girdi
A- A+ PAYLAŞ

İhsan Akın, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, 24 Nisan 2016 tarihinde Ankara’da yapılan Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği olağan kongresinde,  Genel Başkanlığa seçilen Van Birlik Başkanı Nihat Çelik’in listesinde yer alarak yönetim kurulu üyeliğine seçildi.  Akın’a,  Merkez Birliği’nin sekreterya görevi de verildi.

“Demokratik bir yarış oldu”

Basın toplantısında Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin olağan genel kurulunu değerlendiren İhsan Akın, ilk kez böylesine demokratik bir yarış gerçekleştirdiklerini belirterek  “Olağan genel kurulumuzdaki bu demokratik yarış nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e teşekkürü borç biliyoruz” dedi.

“Sorumluluklarımız daha da arttı” 

497 delegenin katıldığı seçimlerde Van Birlik Başkanı Nihat Çelik’in listesinde yer aldıklarını kaydeden İhsan Akın 156 oy alarak Merkez Birliğinin yönetimine seçildiklerini hatırlatarak şunları söyledi:

“Tabi bu görevle birlikte Türkiye için Malatya’mız için, küçükbaş hayvancılığın daha da geliştirilmesi için sorumluluklarımız daha da artmıştır. Gece gündüz çalışarak bu sorumlulukları yerine getirme çabası içinde olacağız. Malatya genelindeki çalışmalarımız ayrıca devam edecektir. Küçükbaş hayvancılığın gerek meralar konusunda gerekse diğer birçok konuda önemli sorunları vardır. Bu sorunların çözümü için merkez yönetimimizle istişarelerde bulunup çözüm önerilerini daha da geliştirileceğiz. Asıl amacımız,  bacasız fabrika dediğimiz, mera girdisi az olan, daha organik ve sağlıklı gıda sağlayan küçükbaş hayvancılığın Türkiye’de daha da geliştirilmesini sağlamaktır. Böylece, kırsaldan kente göçün de önüne geçmektir.”

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi kapsamında verilecek olan 30 bin TL’lik hibe nedeniyle hayvancılığa olan ilginin artacağına inandığını kaydeden İhsan Akın, “İnşallah hayvancılık daha da iyi noktalara gelir. Biz, yönetim olarak bunun için çalışacağız. Olağan genel kurulumuzun, Türkiye’mize, Malatya’mıza ve hayvancılıkla uğraşan tüm camiaya hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • abuzer (7 yıl önce)
    hayırlı olsun başkanım
    0
    0
    Yanıtla