SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Merkez Oluşturacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:57:28
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez ilçe Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, her anlamda başarıya koşan bir Battalgazi’yi hedeflediklerini söyledi.

Selahattin Gürkan, yaptığı açıklamada, Battalgazi’nin bir kültür merkezi olduğunu kaydederek, “Battalgazi olarak tabi yeni sınırlarla ilgili Battalgazi’de Aslantepe, Nemrut ve mevcut Battalgazi Cafer Höyüğü içerisine aldığımız zaman bu interland içerisine bu destinasyon tur operatörleri tarafından göz ardı edilmeyeceğini düşünüyorum. Yani sadece Malatya’ya katma değer sağlayan bir kayısı ürünü veya başta Organize Sanayide ki girdiler olarak değerlendirmiyoruz. En az kayısı kadar turizm faaliyetlerinden de turizm hareketliğinden de kayısıya bir buçuk milyar doların üzerinde bunlarda periyodik zaman aralığında girdi sağlanmasını hedefliyoruz” dedi.

“TURİZMDE BİR NUMARA OLACAĞIZ”

“Battalgazi’yi mazisine layık istikbale hazırlıyoruz” sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Gürkan, şunları söyledi: 

“Bizim Tarihi Kentler Birliği ve Turizm Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde şuanda Battalgazi bölgesi turizm bölgesi olarak ilan edildi. Bununla ilgili alt yapılarını, sosyal donatılarını, onları istihdam edecek ve gelecek misafirleri yerleştirecek yatak anlamındaki dizayn yapmak gibi gayret ve çaba içerisinde olacağız. Yani Battalgazi mazisine layık istikbale hazırlanıyor derken bunu ifade ediyoruz. Yani turizmde de bir numara olmamız gerekir. İlim, teknik anlamda ki bilim yuvası anlamındaki bir numara olması gerekir. Yani her anlamda başarıya koşan bir Battalgazi düşünüyoruz.”

“KAYISI İÇİN MERKEZ OLUŞTURACAĞIZ”

Malatya’nın en önemli geçim kaynağı olan kayısı için çalışma yapacaklarını kaydeden Gürkan, “Dünya kayısı başkenti dediğimiz Malatya’da, dünyanın yüzde yetmiş beşini üreten Malatya’da tabi ki kayısı ile ilgili olarak kayısı merkezi, kayısı yerleşkesi olması gerekir. Kayısının besin olarak türevleştirilmesi gerekir. Şuan ki üç yüz elli milyon dolay civarında bir girdi, bir katma değer sağlayan Malatya’ya kayısının en az bunun beş katı bir buçuk milyar dolar gibi bir girdi sağlaması lazım. Tabi bunlar periyodik aralıklarla ve zaman aralıklarla gerçekleşecek hedeflerdir. Bizim gayemiz ve düşüncemiz ilk etapta kayısı ile ilgili büyük bir kompleks yapılması ve kayısı başkentine yakışır, yaraşır şekilde, prestijli, imajı yüksek binanın olması ve o bina ile birlikte Osmanlı ve Selçuklu mimari örneğini taşıyan binanın etrafında onları besleyen sosyal tesisler, sosyal donatıları, kayısı pazarı ile birlikte üretim tesislerinin ve kayısı besininin değişik şekilde türevlendirilmiş olması gerekir” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız