SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Merkez Üs Tünele Çok Yakın

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:13:24
Merkez Üs Tünele Çok Yakın
A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman'ın Tut İlçesi'nde saat 08.05'te meydana gelen deprem, Malatya'nın da aralarında bulunduğu çevre il ve ilçelerden de hissedildi. Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek ve Sürgü beldelerinde de depremler meydana geldi.  Erkenek beldesinde saat 08.23'te meydana gelen 3.2 şiddetindeki ilk depremin merkez üssünün, yeni yapılan Erkenek Tüneli inşaatına kuş uçusu yaklaşık 7 kilometre mesafede olduğu öğrenildi. Erkenek'te Beldesi'nde kaydedilen diğer depremlerinde tünel inşaatına yakın mesafelerde olduğu belirlendi. Çalışmaların devam ettiği tünel inşaatında herhangi bir hasarın meydana gelip gelmediği bilinmiyor. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre depremin merkez üssünün Tut İlçesi'ndeki Akçatepe Köyü olduğu öğrenildi. Yerin 5 km altında meydana gelen depremin şiddetinin ise 4.7 olarak ölçüldüğü bildirildi. Tut İlçesi'nde, ilk depremden sonra saat 08.15'te bu kez merkez üssü Kaşlıca Köyü olan 4.4 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek Beldesi'nde saat 08.23'te 3.2 şiddetinde, saat 08.36 ve 08.42'de 2.5 şiddetinde, saat 08.45'te 2.1 şiddetinde, saat 12.31'de 3.2 şiddetinde, saat 12.47'de 2.4 şiddetinde, saat 13.10'da 2.3 şiddetinde,  Doğanşehir'in Sürgü Beldesi'nde ise saat 08.51'de 2.9 şiddetinde depremler meydana geldi.

Haber Kaynağı : Görüş Gazetesi (Haber: Levent Barış)

(Görsel : Maps Google)

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız