SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Merkez Yoklaması'na Tepkili

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Malatya'da ön seçim yapmayıp, merkez yoklaması yapacak olmasına CHP eski il başkanı Veli Ağbaba'dan tepki geldi.

CHP Genel Merkezi'nin, 12 Hazıran'da yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerinde, aday sıralamasında, Malatya için aldığı "merkez yoklaması" kararını değerlendiren CHP Malatya eski il başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Veli Ağbaba, şunları söyledi:

"Siyasi yaşamım boyunca hep demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bir neferi olarak çalıştım. CHP'de parti içi demokrasiyi savunarak, ülkeye demokrasinin yerleşmesi için mücadele ettim. İl başkanlığım süresince de Malatya'da siyaset yapan herkese partimin kapılarını ardına kadar açtım. Herkese siyaset yapma olanağı verdim.

Partimden çeşitli nedenlerle ayrılan; kırgın, dargın, küskün bırakmadan barışık bir örgüt yapısı oluşturdum. On ay gibi kısa bir sürede partime binlerce yeni üye kazandırdım.

12 Haziran 2011 seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için il başkanlığından istifa ettim. Bu süreçte tüm örgüt yöneticilerim, ilçe başkanlarım, belediye başkanlarım, muhtarlarımın, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin sonsuz desteğini alarak; kamuoyunun beklentisi olan "ÖNSEÇİM" hazırlıklarına örgütümle birlikte başladık.

Ancak; gelinen noktada genel merkezimiz Malatya'da “ÖNŞEÇİM” kararı almadı. 'Merkezi Atama' yöntemiyle aday belirleme kararı alındı.

Tüzüğümüzün aday belirleme yöntemlerinden biri olan 'Merkezi Atama' yöntemi kararını saygıyla karşılıyorum. Anacak, demokrasiye olan inancım ve tüm kamuoyunun 'ön seçim' beklentisine karşın bu karar beni ve dolayısı ile Malatya'daki tüm partililerimi derinden üzmüştür.

Malatyalı, kendilerini temsil edecek olan milletvekillerini kendilerinin belirlemesini büyük bir heyecanla beklemekteydi.

Bu aşamada ben kamuoyunu, genel merkezimizin aldığı karar doğrultusunda sakin, partisine bağlı, CHP'yi iktidar yapma noktasında desteğe davet ediyorum.

Genel merkezimizin yapacağı sıralamayla da halkın beklentilerini gözeteceği inancını taşımakta olduğumu bildirir, tüm Malatyalıları sevgi ve saygıyla CHP'ye oy vermeye davet ediyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız