SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Merkezde Arsa Sıkıntısı Had Safhada''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi şubat dönemi toplantısında, ağırlıklı olarak eğitimle ilgili sorunlar görüşüldü.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği salonunda düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısı, Bekir Çelik'in başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, merkezde okul yaptırmak için arsa sıkıntısı çektiklerini ve arsa sıkıntısının had safhada olduğunu söyledi. Bulut, "Eğitime yüzde 100 destek kampanyası kapsamında iş adamlarımız okul yaptırmak istiyor. Arsa bulamıyoruz, dolayısıyla yer gösteremiyoruz" dedi.

İl Genel Meclisi üyelerinin, ilçelerdeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'nın (YİBO) sıvı yakıttan katı yakıta geçmelerinin daha ekonomik ve ısınma oranın fazla olacağını dile getirmeleri üzerine Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, sıvı yakıttan katı yakıta geçirilince, her okulun 70-75 bin YTL kazan değiştirme masrafı olduğunu, ödenek temin edilmesi halinde bu uygulamaya başlayacaklarını, hatta Akçadağ YİBO'da değişimin yapıldığını ifade etti.

Öğretmen atamalarıyla ilgili sorunların da meclis üyelerince söylenmesi üzerine Bulut, öğretmen atamalarının bilgisayar ortamında yapıldığını, kendilerinin inisiyatifinin bulunmadığını söyledi.

Bir meclis üyesi ise, ilçelerdeki YİBO'ların iyi denetlenmesi şeklinde önerisi oldu. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, YİBO'lara öğrenci bulmakta zorlandıklarını, YİBO'ların genelde yüzde 50 kapasiteyle çalıştığını, velilerle görüşüp ikna yoluyla çocuklarını YİBO'lara göndermeleri için çaba gösterdiklerini vurguladı.

İl Genel Meclisi şubat dönemi toplantısında, Merkez Hanımınçitliği Beldesi'nde Lütfü Evliyaoğlu'na ait 4 bin metrekare arsanın okul yapılması için hibe edilmesi, Yeşilyurt İlçesi Bostanbaşı Beldesi'nde ise Ali Rıza Aydos İlköğretim Okulu yanındaki 372 metrekare arsanın okula verilmesi de kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, YİBO'lara donanım malzemesi alınması için 145 bin YTL ödenek verilmesi de kararlaştırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız