SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Merkezde Esnaf Kalmayacak!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:33:23
A- A+ PAYLAŞ
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TEDAŞ'ın özelleştirmesini alan şirketin Malatya'da tahsilat memurluğu ve icra memurluğu yaptığını söyleyerek, kaliteli hizmetin Malatyalılara sunulmadığını bildirdi. 
 
Milletvekili Veli Ağbaba, beraberindeki partililerle birlikte Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve oda başkanlarını ziyaret etti. MESOB Başkanı Şevket Keskin, "Ben gidip Veli Ağbaba'yla esnafın sıkıntısını anlatmam çünkü o esnafın içinde gelme ve sıkıntıları çok iyi biliyor. Malatya'nın konumunu biliyor. Ömrü Malatya'da geçmiş. Biz kendisini seviyoruz, ona çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz. Milletvekillerimiz ve belediye başkanımız esnafın içinden gelmiş durumda. Esnaf camiası, tüccarın baba ocağıdır" dedi. 
 
Ağbaba da, "Esnaf odaları hem genel hem de yerel sorunlarla ilgili. Buradaki bir yol yapılmasını da esnaf dile getiriyor, çıkacak bir kanun içinde sıkıntısını dile getiriyor. Aslında Türkiye'nin fotoğrafı için esnafı dinlemek yetiyor. Malatya'nın özel sorunlarını da esnaf dile getiriyor genel sorunlarını da. Burada dinlediklerimiz Türkiye'nin gerçeği oluyor. Esnafın güçlenmesi, daha rahat koşullarda yaşamını sürdürmesi gerekiyor. Türkiye'deki tüm çözümsüzlüklerin çözümü esnafta yatıyor. Esnaf ne kadar
rahat ederse Türkiye o kadar rahat eder. Bir çok yere teşvik veriliyor. Verilmesine karşı değiliz ama esnafa da teşvik verilmeli. Çünkü esnaf istihdam sorununu çözüyor. Son dönemde esnaf haksız bir rekabetle karşı karşıya. Bazı yerlere belediye her türlü imkanı sunuyor ama esnafa aynı imkanları sunmuyor. AVM'deki esnafın park imkanı veriliyor, her türlü imkan veriliyor ama bu imkanların verilmediği esnaf ile AVM'deki esnaf aynı vergiyi ödüyor. Bunu eleştirmek gerekiyor. Türkiye'de bir alışveriş merkezi terörü var. Malatya'da şimdi bunu hissetmiyoruz ama 3-4 yıl sonra yapılacak olan yeni alışveriş merkezleri ile Malatya merkezde esnaf kalmayacak. Bir planlama yapılmalı. Malatya'daki AVM açıldığı günden beri oradaki çevre yolunda yaklaşık 10 kişi kazalarda hayatını kaybetti. Bu gibi yerlerde önce altyapı düzenlemesi yapılmalı" diye konuştu. 
 
Ağbaba, Malatya Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi sürecinde bazı hukuksuzlukların yaşandığını belirterek bunu Meclis'te gündeme getireceğini ifade etti. Malatya'daki TEDAŞ'ın özelleştirilmesi sonrasında elektrik hizmetlerinin verilmesi konusunda kalitenin düştüğünü ve en ufak bir rüzgarın esmesi ile elektriklerin kesildiğini belirten Ağbaba, "Bir TEDAŞ özelleştirmesi yaşandı. Bir kepazelik var ortada. Rüzgar esse, yel esse, elektrik kesiliyor. Şu andaki şirketin yaptığı şey, tahsilat yapmak,
insanları icraya vermek, icra memurluğu yapmaktır. Ben 2010 yılı öncesindeki çiftçilerin tarım elektrik borçlarının ödenmesi ile ilgili bir teklif sunacağım. Köylünün daha sesi çıkmadı. Kötü sonuçlar çıkacak" dedi.
 
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi uygulamasında buranın Malatyalılara satılmasından yana olduklarını söyleyerek, TEDAŞ konusunda da önemli sorunlar yaşadıklarını kaydetti. Evren, Ağbaba'ya Malatya ile ilgili çalışmaları için teşekkür ederek, tüm Malatya milletvekillerinin bir arada birlik içinde hareket etmesini arzu ettiklerini kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız