SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Merkezdeki Binalara Estetik

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:16:33
Merkezdeki Binalara Estetik
A- A+ PAYLAŞ

Kent merkezi ana arterlerinde bulunan binaların dış cephelerine makyaj geliyor. Uygulama ilk olarak pilot bölge seçilen Akpınar ve Valilik yanı ile arkası bölgesini kapsıyor. Projelerin uygulamasına Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın onayından sonra başlanacak. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeler, ilk olarak pilot bölge seçilen Akpınar Meydanı Şehit Er Ahmet Sarıoğlu Sokak ile Valilik binası yanı Ziraat Bankası yanından başlayıp Valilik arkası Şehit Er Fahri Koçyiğit Sokakta uygulanacak. İlk olarak, Valilik karşısında yer alan Özmurat Döviz ile Vakıfbank, Ziraat Bankası Tedaş hizmet Binası ve Tedaş Hizmet binası ile Fuzuli Caddesi girişi ve Akpınar Meydanı Özel İdare İşhanı bitişiğinden başlayarak Şehit Er Ahmet Sarıoğlu Sokak’tan çevre yoluna kadar olan güzergahlarda uygulanacak proje ile ilgili olarak bilgiler veren müdürlük yetkilileri; “Kentimize estetik bir görüntü  ve görsel zenginlik kazandırma amacıyla, özellikle binaların dış cephe yüzeyleri ile tabelaları tek tip hale getirmek amacı ile sürdürdüğümüz proje hazırlama çalışmaları son aşamaya geldi. Pilot bölge olarak belirlenen Akpınar ve Vilayet civarındaki esnaflarla yüz yüze görüşmeler yaptık. Onlarında önerilerini dikkate alarak hazırladığımız proje son aşamaya geldi. Başkanın onayından sonra uygulama aşamasına geçilecek” dediler. 

Yetkililer projenin maliyeti konusunda ise “Yüzyüze görüştüğümüz esnaflar projeye olumlu yaklaşırken, maliyeti karşılama konusunda aynı olumlu yaklaşımı sergilemekten kaçındılar. Yeni düzenlenen yasa ile, uygulama yapılacak güzergahlarda bulunan esnaflar harcamaya katılmaları zorunlu. Harcamaya katılmaktan imtina eden esnaflarımızı zor durumda bırakmamak için ikna yöntemini kullanacağız. Aksi halde yasal haklarımızı kullanacağız” diyerek projenin uygulanacağı güzergahlarda bulunan esnafların harcamalara katılmalarının yasal bir zorunluluk olduğunu belirttiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız