SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Merkezden TOKİ'ye Teleferik"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:45:40
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen 'Cazibe Merkezleri Destekleme Programı'na alınan Malatya’da, bu program kapsamında bir dizi projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Başkan Ahmet Çakır, 'Cazibe Merkezleri Destekleme Programı' çerçevesinde gerçekleştirilecek en önemli projenin ise, çalışmalarına geçen yıl başladıkları Kayısı Entegre Projesi olduğunu vurguladı.

Yeni Malatya Gazetesi’nin Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen ve Malatya’nın da içerisinde yer aldığı ‘Cazibe Merkezleri Destekleme Programı' kapsamında belediyenin yürüteceği projelere ilişkin sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'nın, Kalkınma Bakanlığı'nın 12 il için öngördüğü Cazibe Merkezleri Destekleme Programı'na alınmasının şehrin ve çevresinin sosyo-ekonomik kalkınması için büyük önem ve motive edici bir anlam taşıdığını ifade etti.

Programın uygulanacağı illerden biri olan Malatya'da, programın sağlayacağı desteklerle bir projeler paketinin hayata geçirileceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, projeler paketinin en önemli parçasını, çalışmalarına geçen yıl başlanan Kayısı Entegre Tesisi olduğunu söyledi.

"Cazibe Merkezi Programı'nın en önemli parçası Kayısı Entegre Tesisi"

Kayısı Entegre Tesisi'nin projesinin ve fizibilite raporlarının hazırlandığını açıklayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konuya ilişkin sürecin gelişimi hakkında şunları söyledi: " Biliyorsunuz, Kayısı Entegre Tesisi için çalışmalarımızı geçen yıl başlatmıştık. Ancak bu tesisin yapımı için ciddi bir kaynağa ihtiyaç vardı ve bu kaynağı oluşturmamız gerekiyordu.  Bu kaynak için Milletvekillerimizle birlikte Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz ile görüştük.  Bunun için Malatya’nın cazibe merkezleri içine alınması gerekiyordu. Bu da yapıldı. Kalkınma Bakanlığı'nın istediği fizibilite raporları yeniden hazırlandı ve ilgili birimlere sunuldu".

“70 dönümlük arazi alındı”

Kayısı Entegre Tesisi için Organize Sanayi Bölgesi'nde 70 dönümlük arazi alındığını ve arazinin peşinatının ödendiğini de kaydeden Başkan Ahmet Çakır, Cazibe Merkezleri Destekleme Programı'nın Malatya'daki uygulama alanının sadece kayısıya verilecek destek ile sınırlı olmadığını, ancak entegre tesisinin programın en önemli parçalarından birini oluşturacağını belirtti.

"Cazibe Merkezi Programı'na alınmamız seçimden bir ay önce onaylandı"

Malatya'nın Kalkınma Bakanlığı'nın yürüttüğü Cazibe Merkezleri Destekleme Programı'na alınması sürecinin nasıl geliştiğine yönelik soruyu da yanıtlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Malatya, 2 ay önce Cazibe Merkezi konumuna alındı.  Bugüne değin daha hızlı gelişmeler olabilirdi. Ama seçim süreci yaşandı ve hükümet mevcut duruma gelince henüz hayata geçmedi.  Kayısı Entegre Tesisinin projesi onaylandı. Hiçbir aksama yoktu. Hızlı bir şekilde kabul edildi. Yazısını Sayın Bakanımız seçimden bir ay önce onayladılar.  Kalkınma Ajansı geçen hafta gönderdi. Henüz yeni yani. Belki hükümet sürecine bağlamak da doğru değil" diye konuştu.

Cazibe Merkezi Programı için 8 proje

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kalkınma Bakanlığı'nın belirlediği Cazibe Merkezi illerden biri olarak bakanlığa sundukları projeler paketinin içinde toplam 8 proje olacağını belirterek, bugüne kadar 5 projeyi bakanlığa sunduklarını, kalan projeler konusunda ise bakanlıkla görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

“Çevreyolundan TOKİ bölgesine Teleferik Projesi”

Cazibe Merkezi Destekleme Programı çerçevesinde uygulanacak diğer projeler hakkında da bilgi veren Başkan Ahmet Çakır, bu projelerden birinin de çevreyolundan TOKİ bölgesine çıkacak teleferik projesi olduğunu söyledi. Başkan Çakır, teleferik projesi hakkında şu bilgileri verdi:  "Teleferik projesi çevreyolundan kalkıyor, Adliyenin ön kısmından Fuzuli Caddesi’nden Kernek'e iniyor ve oradan TOKİ’ye çıkıyor. TOKİ’den iki aşamalı yapacağız. Aynı zamanda yolcu taşıma amaçlı da olacak.Hem turizm ve prestij projesi hem de yolcu taşıma amaçlı. Beydağı Yamaçları’ndan yapmamızın temelinde teleferiğin trambüsle bağlantısını sağlamak.  İnsanlar Beydağı yamaçlarından teleferiğe binip çevre yolunda trambüse binecek.  Üniversiteden bindiyse veya şehrin başka yerinden bindiyse o bölgelere ücretsiz bir şekilde geçecek.  Yani bu cazibe merkezi içerisine koyduğumuz projelerden birisi bu ama onaylanıp onaylanmayacağını bilmiyoruz".

"Projelerimiz arasında Malatya’yı gerçekten cazibe merkezi haline getirecek çalışmalarımız var" diye konuşan Ahmet Çakır, bu projelerden bir diğerinin ise Battalgazi surlarının tamamının projelendirilmesi olduğunu söyledi.

Başkan Ahmet Çakır, Cazibe Merkezi Programı kapsamındaki projelerin şehrin geneline hitap etmesi gerektiğini vurgulayarak, geliştirilen projelerin Malatya ve çevresine hitap edecek nitelikte olduğunu, Cazibe Merkezi programında Kalkınma Bakanlığı'na sunulan diğer projelerin onaylandıkça kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Enver (5 yıl önce)
    Sayın Malatyahaber ekibi, belediyenin bu söyleminin üzerinden 2 yılı aşkın bir süre geçti. Bu konuyu haberleştirerek kamuoyu huzurunda sorgularsanız çok memnun oluruz. Teşekkürler,
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (7 yıl önce)
    KEŞKE KAĞITTA KALMASAA BURSADAKİ GİBİ YAPILSA AMA İNANMIYORUM NE DEDİLERSE KAĞITTA KALIYOR BURSANIN KAYSERININ BELEDIYE BAŞKANINA HELAL OLSUN ADAM GİBİ HİZMET VERİYORLAR
    0
    0
    Yanıtla
  • sali (7 yıl önce)
    Bir an öce toki beydaği alt gelir gurubu konut teslimatini istiyorum
    0
    0
    Yanıtla