SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Merkeze Aday Oldu

A- A+ PAYLAŞ

5392 sayılı belediyeler kanunuyla kapatılan belediyeler içerisinde bulunan Orduzu’nun belediye başkanı Mustafa Karaman (fotoğrafta soldaki) 29 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde merkez belediye başkanlığı için AKP’den aday adaylığı başvurusu yaptı.

Mustafa Karaman saat 14.00 sularında parti binasına gelerek İl Başkan Vekili Hacı Bayram Yılmaz’a başvuru dosyasını verdi. Parti toplantı salonunda basın mensuplarının karşısına çıkan İl Başkan Vekili Hacı Bayram Yılmaz ve Mustafa Karaman burada birer konuşma yaptılar.

AKP İl Başkan Vekili Hacı Bayram Yılmaz konuyla ilgili olarak, “Başkanımız Orduzu beldemizde önemli hizmetler yaptı. Edindiği bilgi ve deneyimlerini merkez beldemize sunmak için müracaatını yapmıştır. Bu kararının kendisine hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Mustafa Karaman ise yaptığı açıklamasında iki dönem belediye başkanlığı yaptığını ve bu süre içerisinde edindiği tecrübelerini Malatya için uygulamak istediklerini söyledi. Karaman açıklamasında; “Bugün benim için heyecanlı ve gururlu bir gün. Bugün Malatya’ya hizmet etmek konusunda bende varım dediğim bir gün. 1999 yılında bugüne kadar siyasetin içinde oldum. Orduzu belediyesinde iki dönem belediye başkanlığı yaptım. Bütün imkânlarımızı kullanarak beldemize hizmetlerimiz oldu. 5392 sayılı belediyeler kanunuyla beldem mahalle oldu. 10 yıllık belediye başkanlığı bana belediyecilik açısında tecrübe oldu. Görev yaptığım dönemlerde hiçbir vatandaşımıza ayrım yapmadım. Hizmetlerimizde ki başarımızın en büyük sermayesi de ayrım yapmamaktı. Bu işin zor ve meşakkatli bir iş olduğunu biliyorum. Malatya’nın sorunlarıyla iç içe büyüdüm. İleriki dönemlerde projelerimizi açıklayacağım. Yeter ki ortak akıl oluşsun ve her şey Malatya için olsun diyorum.” dedi.

Basın mensuplarının “Adaylığınızda kapatma kararı etkili oldu mu?” yönündeki sorusuna Karaman, “Muhakkak etkili oldu" cevabını verdi.

BAŞVURANLAR VE ADI GEÇENLER..
Bu arada, Malatya Merkezde AKP'ye adaylık için mevcut Belediye Başkanı Cemal Akın, İşletmeci ve Orduzu Belediye Başkanı Mustafa Karaman, eski il başkanı İktisatçı Ahmet Çakır ve İşletmeci Haluk Önal'ın başvurdukları bildirildi.

Münir Erkal'ın belediye başkanlığı dönemindeki yardımcılarından, mimar- müteahhit Yaşar Köksal'ın da 5 Aralık Cuma günü AKP'ye aday adaylığı başvurusunu yapacağı öğrenildi.

MHP'de eski belediye başkanı Mühendis Mehmet Yaşar Çerçi, Avukat Suat Taner, Mimar Mehmet Güldaş, Ziraat Mühendisi Cumali Ünaldı, Mühendis Abuzer Aslan, İşadamı Cafer Uzunpınar'ın başvurularını yaptıkları öğrenildi.

Saadet Partisi'nde İlahiyatçı Mahmut Karatepe geçtiğimiz günlerde aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

CHP'de ise, eski milletvekili- mühendis Gazi Barut'un adı kulislerde dolaşıyor.

DARENDE'DE..
Öte yandan Malatya Darendeliler Derneği Başkanı ve ÇEKÜL Vakfı Malatya Temsilcisi Bekir Sözen'in, AKP'den Darende Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvurusunu yaptığı bildirildi.

Ayrıca, Maliye kökenli olan Ali Kızılocak'ın da DSP'ye, Darende Belediye Başkan aday adaylığı için başvurduğu öğrenildi.

FOTO: Ramazan Gürsel TUNAY (Yorum)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız