SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Merkeze İlgi Arttı..'

A- A+ PAYLAŞ

Ülke genelinde sanayici ve ARGE alanlarında çalışan kurum ve kuruluşlarca bilinmesine rağmen Malatya'da özellikle sanayi ve teknoloji alanında faaliyet gösteren kuruluşlarca bilinmeyen İnönü Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi (İBTAM) malatyahaber.com’un haberinden sonra az sayıda sanayicinin yanı sıra çok sayıda öğrenci grubunun ilgi odağı oldu.

Üniversite kampus alanında faaliyet gösteren merkezle ilgili Malatyalı sanayicinin duyarsız kaldığı ve bilinmediği yolundaki haberlerden sonra İlimiz sanayi ve teknoloji alanında faaliyet gösteren bazı kuruluş temsilcilerinin yanı sıra mesleki alanada faaliyet gösteren lise ve ilköğretim öğrencilerinin akınına uğrayan merkez son olarak da Derme İlköğretim okulu öğrencilerini ağırladı ve çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Merkezin çalışmaları ve araştırmaları hakkında Müdür Prof. Dr. Eyüphan Yakıncı ve merkezin akademik kadroları tarafından öğrencilere sinevizyon eşliğinde ve laboratuarlar gezdirilerek bilgi verildi.

Öğrencilerin ziyareti ve merkeze olan ilginin her geçen gün artığını belirten Merkez Müdürü Prof. Dr. Yakıncı “Merkezimiz 5 yıldır faaliyette. Merkezimize olan ilginin ilimiz düzeyinde de artması çok sevindirici bir gelişme. Merkezimizle ilgili haberlerin yerel basında yer almasından sonra sanayici düzeyinde çok sayıda işadamı merkezimize gelerek çalışmalarımız hakkında bilgi aldı. Ayrıca Fen ve Anadolu ve meslek lisesi öğrencileri merkezimize büyük ilgi gösteriyorlar. Merkezin araştırmaları ve çalışmalarının yanı sıra kendi projeleri hakkında da görüş alışverişinde bulunuyorlar. İlköğretim okulu öğrencilerin de merkezimizi ziyaret etmesi Bilimsel ve Teknolojik geleceğimiz açısından umut veriyor.” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız