SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Merkeze Tayini Çıkmıştı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:56:06
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 5 öğretmenin hayatını kaybettiği kazada ölen Gövdeli Beldesi İlkokulu okul öncesi sınıfı öğretmeni Emine Coşkun, memleketi Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı. 

Edinilen bilgiye göre Malatya-Darende karayolunun Elbistan yol ayrımında, öğretmenleri taşıyan okul servisi ile TIR'ın çarpışması sonucu 5 öğretmen hayatını kaybetmişti. Kazada hayatını kaybeden 4 aylık evli okul öncesi öğretmeni Emine Coşkun için, memleketi Kayseri'nin İncesu ilçesi Karamustafa Camii'nde öğle namazı sonrası cenaze namazı kılınırken, cenazeye öğretmenin eşi astsubay Kadir Coşkun (alttaki fotoğrafta), babası Osman Yollu ve çok sayıda akraba ve hemşehrisi katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından, Emine öğretmen İncesu'da bulunan aile kabristanında toprağa verildi.

TAYİNİ MERKEZE ÇIKMIŞ

Bu arada Emine Coşkun'un eş durumundan dolayı tayinin Malatya merkeze çıktığı, pazartesi günü de yeni okulunda göreve başlamaya hazırlandığı belirtildi.

Kayseri'nin İncesu ilçesindeki cenaze töreninin ardından Emine Coşkun'un ailesi taziyeleri kabul etti. Eniştesi Ali Hasır, Emine öğretmenin tayininin çıktığını belirterek, "Emine köyde görev yapıyordu. Eş durumundan dolayı tayini Malatya'nın şehir merkezine çıktı. Bu ayın 16'sında şehir merkezinde göreve başlayacaktı ama nasip olmadı. Mevla rahmet eylesin. Kazada vefat eden diğer öğretmenlere de Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Allah sabır versin. Bizlerin içleri yandığı gibi onların da içleri yanmıştır" ifadelerini kullandı.

Emine öğretmenin geçirdiği kazadan 3 gün önce dedesiyle konuştuğunu kaydeden Hasır, "Telefonda dedesine tayinin çıktığını söylemiş. Dedesi de bu duruma sevinmiş. Emine, 'Hava şartlarından dolayı okula rapor alıp gitmeyebilirim ama çocukları yalnız bırakmak istemiyorum. Bundan dolayı 2 gün daha okula gideceğim. Bu ayın 16'sında Malatya merkezde işe başlayacağım' demiş" şeklinde konuştu.

CEM VAKFI AÇIKLAMASI..

Öte yandan Cumhuriyetçi Eğitim Vakfı (CEM) Malatya Şubesi tarafından, kazada ölen öğretmenlerle ilgili bir açıklama yapıldı. Ölen öğretmenlerden Derya Şahin'in, vakfın  önceki yıllarda aktif bir mensubu olduğu belirtilen açıklama şöyle:

"12 Aralık 2013 Perşembe günü Malatya İli Doğanşehir İlçesi Gövdeli Beldesi ve Kapıdere Köyünde ki öğretmenleri ve sağlık personelini taşıyan servis minibüsünün Malatya - Adana devlet yolunun 22 km.'sin de karışmış olduğu trafik kazasının neticesinde beş öğretmenimizle birlikte servis şoförü de hayatını kaybetmiştir. Kazada hayatlarını kaybeden öğretmenlerimizin görevleri ve isimleri şu şekildedir:

1 - Gövdeli İlkokulu Sınıf Öğretmeni Derya Şahin (1984)

2 - Gövdeli İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Emine Coşkun (1990)

3 - Gövdeli Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Çetin KUŞBAY (1984)

4 - Kapıdere Ortaokulu Matematik Öğretmeni Erhan YAŞAR (1989)

5 - Kapıdere Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Alişan ERGEN  (1987) 

CEM Vakfı Malatya Şubesi olarak bu elim kazanın vermiş olduğu derin acıyı yaşıyoruz. Anadolu'nun aydınlık yüzlerini yetiştirmek için her gün ortalama 100 km.'lik bir mesafeyi kateden ve görevlerinin başına giden eğitimcilerimizi 12 Aralık 2013 Perşembe günü meydana gelen trafik kazasında kaybetmiş bulunmaktayız. Acımızın bir başka boyutunu siz kamuoyuyla paylaşmak durumundayız. Gençlik yıllarında bizlerle birlikte olan, vakfımızın gençlik komisyonunda aktif olarak görev alan ve vakfımızca gerçekleştirilen tüm etkinliklerde desteğini bizlerden esirgememiş olan Sevgili Derya Şahin (Tokdemir) canımızın acısını derinden yaşadığımızı bilmenizi istiyoruz. Elbette ki şunun idrakindeyiz; "Kazada hayatlarını kaybetmiş olan öğretmenlerimizin ayrı ayrı öykülerinin olduğunu biliyoruz. Değerlerini tartışmak ya da kıyaslama yapmak amacında değiliz. Sadece vakıf ailemizden yetişmiş olan Derya Şahin'e bir nebzede olsa vefa borcumuzun yerine getirilmesi amacını taşımaktayız." O yanan ateşin düştüğü noktalardan biride biz olduk. Büyüyen, olgunlaşan ve hayatına tanıklık ettiğiniz bir insanın hatırası öyle kolay kolay silinmiyor... İlk görev heyecanını paylaştığımız, anneliğine şahitlik ettiğimiz ve iyi bir öğretmen olduğuna kalpten inandığımız Derya'mızı kaybetmiş olmaktan dolayı son derece üzgünüz. Kazada yaralanmış olan ve tedavileri devam eden tüm canlarımıza acil şifalar diliyor, başta sevgili Derya olmak üzere, hayatlarını kaybetmiş diğer öğretmenlerimizin hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, ülkemize başsağlığı dileklerinde bulunuyor ve geride kalanlara da Cenab-ı Hakk'ın sabırlar vermesini temenni ediyoruz. Ruhları şad, mekanları ise cennet olsun..." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız