SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Merkeze Yakın Arsa Arıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:37:12
A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Malatya İl Müdürü Mustafa Yılmaz, SGK binasında basın mensupları ile araya gelerek, 13 Mayıs’ta başlayacak olan SGK Haftası ile ilgili bilgi verdi

SGK İl Müdür Yardımcısı Halil Hulki Öztekin’in de yer aldığı basın açıklamasında konuşan Yılmaz, SGK’nın verimli hale getirilmesi için çaba gösterildiğini söyledi. Yılmaz, kendisinin Malatya’da bir yılı aşkın görevde bulunduğunu belirterek, “Emekliye 120 katrilyon lira maaş ödeniyor. Yani, iki çalışan bir emekliyi finanse etmektedir” ifadelerini kullandı.
Kayıt dışı ekonomi ile etkin mücadele yapıldığına dikkat çeken Mustafa Yılmaz, “Yüzde 35 civarında olan kayıt dışı kayıt altına alınınca sosyal güvenlik konusunda daha iyi hizmetler yapılacaktır” şeklinde konuştu.

SGK’da bilgi işlem, elektronik ortam ve otomasyonun iyi kullanıldığını, işverenin prim borçlarının sistem üzerinden takip edildiğine dikkat çeken Yılmaz, “Prim borcu bulunan işverenlerin banka hesaplarına bloke yapılabiliyor” dedi.
SGK Haftası’nda yapılacak faaliyetlerden de özetle söz eden Yılmaz, en fazla katkı sağlayan 10 işverene plaket töreni düzenleneceği, hafta oyunca öğrencilere SGK bilincinin arttırılması için eğitici çalışmaların yanı sıra promosyon ürün hediye edeceklerini bildirdi.

Malatya’ya yeni bina kazandırmak istediklerini, merkeze yakın arsa aradıklarını dile getiren Mustafa Yılmaz, “Günde 2 bin civarında insanın işlem yaptığı SKG Malatya il Müdürlüğü binası ihtiyaca cevap vermiyor. Ayrıca 4 ilçede SGK merkezi bulunuyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız