SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Merkezi de İhmal Etmiyoruz"

0
Güncellendi - 2016-05-18 21:10:11
A- A+ PAYLAŞ

Yeşiltepe Galericiler Sitesi'nde faaliyet gösteren esnafların sorunları dinlendi ve yaşanan sıkıntıların çözümü yakın zamanda hayata geçirilecek.

Galericiler Sitesi'nde yapılan toplantıya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)  Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Sami Payza, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Yalçın Yalçın, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve esnaflar katıldılar.

Toplantıda konuşan MESOB Şevket Keskin, Galericiler Sitesi’nde su sorunu ve site içindeki yolların yeniden düzenlenmesi sorunu bulunduğunu belirterek, Malatya’ya, Büyükşehir’e ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yakışır bir sitenin ortaya çıkarılması konusunda gereken çalışmaların yapılacağından emin olduklarını ifade etti.

Keskin, Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır’ın kapısını her zaman esnafa açık tuttuğunu ve şehir içinde çok sayıda esnaf sitesinin Ahmet Çakır döneminde yeniden düzenlenerek modern hale getirildiğini belirtti.

TÜRKİYE’NIN YILIN AHİSİ MALATYA’DAN

Ahilik Haftası’nın Malatya’da 24 Mayıs Salı günü kutlanacağını belirten Keskin, bütün esnaf ve sanatkarları Şire Pazarı Meydanı’nda yapılacak olan törene katılımlarını istedi. Keskin, Malatya’da yılın Ahisi olarak belirlenen Abuzer Salik’in aynı zamanda Yılın Ahisi olarak da seçildiğini ve Yılın Ahisi Ödülünü 27 Mayıs’ta Kırşehir’de düzenlenecek olan törende verileceğini kaydetti.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, bir ilin gelişmesinde seçilenlerin ve atananların ortak akılla hareket etmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Şuanda da bir ortak akıl neticesi olarak bir araya geldik ve ortak akılla sorunları dinleyip, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Yeşilyurt Belediye Başkanımız çözümler adına gayret göstereceklerine eminiz” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Galericiler sitesi Malatya için çok önemli. Burası çok hareketli bir site. Buraya dışarıdan çok sayıda insan geliyor ve alışveriş yapıyor. Buranın sorun ve sıkıntıları ile yakından ilgileniyoruz. Bundan sonrada çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Alt yapı anlamında olsun, üst yapı anlamında olsun, yol anlamında olsun veya park ve kültür merkezleri anlamında olsun Büyükşehirin getirmiş olduğu hizmetler geçmiş dönemler ile kıyaslanmayacak kadar bölge için önemli hizmetler. Kırsalda 2 yıldır çok yoğun çalışıyoruz ve bütün ekiplerimiz tempolu bir çalışma yürütüyorlar. Ama kesinlikle merkezi de ihmal etmiyoruz. Merkezinde sağlıklı gelişmesi adına, planlı büyümesi adına ilçe belediyelerimiz ile birlikte daha yoğun bir hizmet akışı her bölgemizde var. Bu bölgemizdeki en büyük sıkıntımız Kuzey Kuşak Yolu üzerinde şuyu çalışmamız vardı. Çarmuzu bölgesindeki şuyu çalışması bitirildi. Oradaki yol çalışmaları devam edecek. Bölgemizdeki 3 noktada hemzemin geçitlere üst geçit yapılıyor. Babuktu’da, Topsöğüt girişinde üst geçitler yapılıyor. Malatya’da 14 tane üst geçit yapılacak ve bunların projelerini büyükşehir olarak hazırladık, TCDD ise ihalelerini yaptı” dedi.

oplantı da Galericiler Sitesi’nin yıllardan beri sorunu olan artezyen kuyusu açılması ile site içerisindeki yolların yeniden düzenlenmesi ve alt yapısının yenilenmesi konusu gündeme geldi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu sorunların kısa sürede çözüleceğini ifade etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • alem (7 yıl önce)
    Malatya Belediyesi gerçekten yavaş ve kordinasyon sorunları yaşıyor belediyeler işleri birbirlerinin üstüne atıyor büyükşehir o caddeye Yeşilyurt bakıyor Yeşilyurt bu iş bize ait değil büyükşehir i arayın tekrar büyükşehir acaba o mahleye Battalgazi mi bakiyor komedi gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (7 yıl önce)
    sen önce kanalboyunu bitirde ondan sonra icraatını anlat.kaç ay oldu bir kanalboyunu bitiremedin başka bir belediye olsaydı bu kadar ayda 10 tane kanal boyunu bitirirdi.gece ışık yok karanlıkta düşen düşene böylemi buyukşehir belediye başkanı olacan
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan bey, ben Konya'da yaşıyorum. Başka belediye olsaydı bu sürede on kanal bitirirdi diyorsun ama Konya'ya gel de icraatsizlik gör. Evimin önündeki 300 metrelik caddeye kanalizasyon borusu En fazla bir haftada bitirilebilecekken tam üç ayda yapıldı. Hızlı tren garına yapılacak 5 araçlık özel otopark 6 aydır hala yapılamadı ve her yer rezalet durumda. Bu örnekleri çoğaltsam kitap olur. Konya BŞB başkanını gören yok. Malatya belediyesi tecrübesiz de olsa bir şeyler yapmaya gayret ediyor. Siz dışarıdan bakınca diğer büyükşehir belediyelerini çok başarılı görüyorsunuz ama öyle değil.
    0
    0
    Yanıtla