SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Merkezi Malatya'da..

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:39:22
Merkezi Malatya'da..
A- A+ PAYLAŞ

Yeni kurulan Fırat SİAD'ın (Sanayici İşadamları Derneği) merkezinin Malatya olmasına karar verildiği bildirildi. 

Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği’nde (MASİAD) konuyla ilgili toplantının sonucu hakkında bilgi veren MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, “Doğu SİAD’ın merkezi Diyarbakır idi. Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nin SİAD’ları bu ile bağlı idi. 24 SİAD GÜNSİAD’a bağlı idi, Türk KONFED’e bağlı idi ancak, değişikliğe uğratılıp, kalkınma ajanslarının kurulduğu illerde konfederasyonlar kurulmasına karar verildi. Malatya’da da Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) bulunması nedeniyle Fırat SİAD’ın merkezinin Malatya olmasına karar verilip, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illeri bağlanmış oldu. Federasyonun merkezinin Elazığ olması önerildi. FKA’nın merkezi Malatya olması nedeniyle sonra, merkezin Malatya olmasına karar verildi. Başkan Elazığlı, başkan yardımcısı Malatyalı. Başkanlık dönüşümlü olarak değişecektir” ifadelerini kullandı.

Yeni oluşum ile iller arasındaki ekonomik dengesizliğin giderilmesi için çaba gösterileceğini vurgulayan MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, “Bazı illerin kalkınması değil, bütün illerin eşit kalkınması veya eşite yakın olmasını istiyoruz. Federasyonların çoğaltılıp yakınen takip edilmesi istendi ve bu da gerçekleşti” dedi.

Sanayiciler olarak ne kadar fazla iş ve aş kazandırırlarsa o kadar mutlu olduklarını söyleyen Güngör, ekonominin çarklarının iyi dönmesi halinde bundan herkesin yararlanacağını, bu nedenle çarkların her zaman iyi dönmesi gerektiğini vurguladı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız