SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Merkezi Tıbbi Laboratuvar Açıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Merkezi Tıbbi Laboratuvar'ın açılışı törenle gerçekleştirildi. 
 
D ve E grubu Devlet Hastaneleri ile Aile ve Toplum Sağlığı Birimlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Devlet Hastanesi yanındaki Halk Sağlığı Laboratuvarı bünyesinde kurulan Merkezi Tıbbi Laboratuarı'nın açılış törenine, AKP  Malatya milletvekili Öznur Çalık, Sağlık İl Müdürü Dr.Hacı Bayram Zengin, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Abdulvahap Boztepe, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Yücel Dönmez, sağlık kuruluşu temsilcileri ile davetliler katıldı. 
 
Açılışta ilk konuşmayı Laboratuvar Müdürü Hakan Akan yaptı. Akan, biyokimya ve mikrobiyoloji alanlarında tüm testleri yapabileceklerini söyledi. 
 

Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin ise parça halinde yapılan hizmeti bütünleşmiş şekilde hizmete dönüştürdüklerini ifade edip, artık en ücra köşesinden dahi sağlık hizmeti veren birimlere hizmet verecek olan laboratuvarın hayırlı olmasını temennisinde bulundu. 
 
AKP Milletvekili Öznur Çalık da laboratuvarla ilgili verdigi bilgide, "Malatya'da şu an 203 noktada aile hekimliği uygulaması var. vatandaşların artık bire bir ulaşabilecekleri bir doktoru var. Önrceleri hasta doktora giderdi, şimdi doktorlar gerektiğinde hastalara hangi dağda da köyde de olsa ulaşıyorlar. Doktorlarımız artık bir telefon kadar yakın. Doktor vatandaşa ulaştığında alacağı tahlil ve tetkikler burada yapılabilecek artık" ifadelerini kullandı. 
 
Mikrobiyoloji Uzmanı Mehmet Köroğlu da laboratuvar hakkında bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız