SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Merkür'ün Geçişi Malatya'dan da İzlendi

0
Güncellendi - 2016-05-09 21:16:34
Merkür'ün Geçişi Malatya'dan da İzlendi
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi bünyesindeki Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun ilk gözlem evinde, Merkür gezegeninin Güneş'in önünden geçişi izlendi.

Çeşitli okullardan İnönü Üniversitesi yerleşkesindeki gözlem evine gelen çok sayıda öğrenci, teleskopla Merkür gezegeninin Güneş'in önünden geçişini dikkatle takip etti.

Gözlemevi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tuncay Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin, nadir görülen bir gök olayı olan Merkür geçişini takip etmek için gözlem evine geldiğini belirtti.

c9Güneş diskinin önünden geçen Merkür gezegeninin Güneş tutulmasına neden olduğunu vurgulayan Özdemir, "Çapı küçük olduğu için biz onu tutulma olarak görmüyoruz. Diskin üzerinden geçince öğrencilerimiz izliyor." dedi.

Özdemir, gözlem evinde öğrencilere güneş sistemiyle ilgili bilgi verdikten sonra teleskop başına geçirerek geçişi izlettirdiklerini kaydetti.

Teleskopla Merkür gezegeninin Güneş'in önünden geçişini izleyen öğrenciler ise kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür etti.

A.A.

c8

c91

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız