SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mermer Organize Sanayi'nin Yeri Belirlendi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde kurulacak olan Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin yeri belirlendi.
Akçadağ ilçesine giden 22 kurum temsilcisi, Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için yer tespitinde bulundular.

Kağıt Fabrikası mevkiine kurulacak olan Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin yer tespitine Akçadağ Kaymakamı Yüksel Vural, Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar, Ticaret ve Sanayi İl Müdürü Bayram Yumrutepe, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Erkoç, 2. Organize Sanayi Müdürü Vahap Erdem ve 22 kurum temsilcisi katıldı.

Akçadağ Kaymakamı Yüksel Vural, yapılan incelemelerde arazinin Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için uygun olduğu kararına varıldığını belirterek, bölgenin kurulmasıyla Malatya sanayisine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Vural, "Bin 250 hektarlık alan üzerine kurulacak olan sanayi bölgesinin kurulmasıyla birlikte Akçadağ mermeri artık dışarıda değil, kendi içinde işlenmiş olacak. Her yıl Akçadağ'da bulunan 5 mermer ocağından 200 milyon ton mermer çıkarılarak dışarıya satılıyordu. Dev yatırımla artık mermeri Akçadağ İlçesi kendi işleyecek. Akçadağ İlçesine ve Malatya'ya büyük ekonomik gelir getirecek"dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Erkoç da, İhtisas Organize Sanayiinin her bölgede olması gerektiğini ifade ederek, Malatya'nın İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde geri kaldığını söyledi. Erkoç, "Bir ülkede ekonomi ne kadar büyürse işsizlik oranı da o kadar azalır" diyerek yatırımın önemini anlattı.

Ticaret ve Sanayi İl Müdürü Bayram Yumrutepe, yer tespit çalışmalarının son şeklini verdiklerini, bakanlık onayından geçtikten sonra çalışmalara hız vereceklerini söyledi. Akçadağ İlçesinde faaliyette bulunan 5 mermer ocağından yılda 200 milyon ton mermer çıkarıldığını ifade eden Yumrutepe, "Bu yatırım bizi için çok önemli. Mermerimizi burada kendimiz işleyerek satacağız" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız