SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mermer OSB'de Pürüz Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi için 2007-2010 dönemlerinde toplam 32 milyon TL tutarında kredi verildiğini kaydetti.

Malatya TSO Meclisi, Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında toplanarak Aralık ayı toplantısını yaptı. Aynı zamanda 2010 yılının son Meclis toplantısın da olan görüşmelerde TSO'nun 2011 yılı tahmini gelir ve gider bütçesi 2 milyon 400 bin TL olarak kabul edilirken, TSO'nun 2010 yılı gelirinin 2 milyon 110 bin TL, giderinin ise 1 milyon 670 bin TL olduğu kaydedildi.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne 12 bin 500 dönüm arazi eklendiğini ve bunun 10 bin 500 dönümünün Hazine arazisi olduğunu kaydederek, Hazine arazisi tapusunun 1. Organize Sanayi Bölgesi adına geçtiğini belirterek, önemli bir eksikliğin daha giderildiğini ifade etti.

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde sadece 7 firmanın yatırım tutarının 95 milyon dolar olduğunu kaydeden Erkoç, "2. Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 10 bin kişi istihdam edilecek. 1 ve 2. Organize Sanayi Bölgesinde 20 bin kişinin sağlık durumunu ilgilendiren bir konuda geçtiğimiz yıl İstanbul'da Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bir söz vermiştik. İş Sağlığı Merkezi'nin yer teslimini yaptık. Tam donatımlı bir İş Sağlığı merkezi'nin inşaat ilgili çalışmalara başladık. Bize inşaatın masrafı
yaklaşık 450 bin TL. Bunu işletmelerimizin vereceği desteklerle yapacağız. Çok ciddi bir eksiklikti, bunu da gideriyoruz. 2. Organize Sanayi Bölgesi'ne bir banka şubesinin açılması ile ilgili çalışmalarımızda sürüyor" dedi.

"Darende Organize Sanayi Bölgesinin alt yapı ihalesi yapıldı. İşler süratli bir şekilde devam ediyor. Artık Darendeli işadamlarımızın yatırım yapmalarını bekliyoruz" diyen Erkoç, Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili son durumu ise şu şekilde aktardı; "Malatya ve Akçadağ için önem arz eden Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde bir pürüz çıktı. Organize Sanayi Bölgesi, mücavir alanın dışında kaldığı için belediye mütevelli heyette yer alamıyor. Şimdiye kadar tüm çalışmalarda yer almıştı. Bunun için işadamlarımızın bir dernek kurması gerekiyor. Bunu da önümüzdeki günlerde tamamlayacağız. Burada çok ciddi bir mermer rezervi var. Burası hem Türkiye, hem Malatya ve Akçadağ için önemli bir yatırım olacaktır. Buradaki çalışmaları tamamlayıp, alt yapı ihalesi için Sanayi ve Ticaret Bakanlığına başvuracağız."

Erkoç, 2. Organize Sanayi Bölgesi için, 2007 ile 2010 yılları arasında toplam verilen kredi tutarının 32 milyon TL olduğunu belirterek, "17 milyon TL tutarında olan 2. Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisini Aralık 2011'de tamamlamış olacağız. Malatya içinde önemli bir projeydi. Artık çevreyi kirletmeyeceğiz" dedi.

Meslek liselerine gereken önemini verilmesini istediklerini söyleyen ve kalifiye eleman bulma konusunda ki sıkıntıların halen devam ettiğini kaydeden Erkoç, K2 Belgesi konusunda daha önce duyuru yapılmasına karşın vatandaşların işlemlerini son güne bıraktığını, bundan dolayı da yoğunluk yaşanması karşısında ilgili makamlara ulaşarak, konuyu aktardıklarını ve K2 bölgesinde sürenin uzatıldığını kaydetti.

Bu arada, geçtiğimiz yıl Suriye ve Kuzey Irak'a iş gezisi düzenleyen TSO'nun 2011 yılında Bosna Hersek ile Fas içinde bir gezi düzenlemeyi planladığı belirtildi. TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 2010 yılındaki Suriye ve Kuzey Irak'a düzenlenen gezilerden dolayı oda kasasından para çıkmadığını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız